Het is weer eens tijd voor een Free To Play Friday! Dit keer hebben we een leuke voor op de PC: Calamari Clash van Fallen Penguin Studios. Benieuwd? Lees dan vooral dit artikel.

Fallen Penguin Studios is een groep van 17 studenten die in 13 weken een game ontwikkeld hebben en dat is Calamari Clash. Spelen met inktvissen dus! Het is een multiplayer versus game die je samen met 3 andere vrienden kunt spelen. Ideaal voor vandaag de dag.

Wat is de bedoeling? Je bent een Calamartian, een buitenaards ras, die tijdens het vliegen door de ruimte geraakt wordt door een meteor en crasht op een onbekende planeet. Er is nog maar één ruimteship heel. Vul de batterij vullen met  energie om het ruimteschip weer werkend te maken. Belangrijk om in gedachten te houden: maar één iemand kan maar ontsnappen.

Wat is het doel? Proberen om de batterij zo lang mogelijk vast te houden en zoveel mogelijk punten te verzamelen. Val je tegenstanders aan door tegen ze aan te dashen en items te gebruiken om ze dwars te zitten. Houdt ook goed de tijd in de gaten, want deze tikt langzaam weg.

Op de onbekende planeet ben je omgeven door prachtige roze en paarse kleuren, maar ook door giftig en dodelijk water. Zorg er dus vooral voor dat je niet uitglijdt! Op de planeet zijn trampoline-bloemen en diverse andere power-ups te vinden. Niet alles is even mooi, want jullie crash op de planeet heeft het één en ander geruïneerd.

Uiteraard hebben wij de game ook uitgeprobeerd  en helaas waren er op die momenten geen andere spelers aanwezig. Moeilijk is het absoluut niet: alles wat je aan controls nodig hebt zijn je A, W, S en D-keys van je toetsenbord et voila! Het geheel wordt muzikaal omlijst door een hyperactief spacy muziekje. Nu is dit natuurlijk dé uitgelezen kans en het juiste moment om Calamari Clash te gaan spelen. Probeer het dus vooral even uit!

Spelen? Ga dan naar de Calamari Clash- pagina op Steam. Alle spellen die gefeatured worden in onze Free To Play Friday zijn volledig gratis, dus er is absoluut geen reden om deze game niet uit te gaan proberen.

© Fallen Penguin Studios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.