Het is puur een gerucht, of wellicht een zeer slechts 1 April-grap die nog niet onthuld is, maar er zijn bronnen die melden dat Nintendo van plan is om remakes te maken van oudere Super Mario- titels. Zou het waar zijn en kunnen we dit jaar onze oude klassiekers opnieuw spelen op de Nintendo Switch en kan de jongere generatie ervaren hoe de classics waren?

Nintendo zou van plan zijn om de remakes dít jaar al voor de Nintendo Switch uit te brengen. De geruchten zijn de wereld in gebracht door websites als Video Games Chronicle (VGC), Eurogamer als Gematsu zij baseren zich op anonieme bronnen. De releases zouden uitgebracht worden in het kader van het 35-jarig bestaan van onze geliefde loodgieter. Het zou hierbij gaan om “meerdere” titels, waarvan Gematsu meldt dat onder meer Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy uit gaan worden gebracht als Nintendo Switch- titels. Een grote verrassing? Eigenlijk niet, want Nintendo heeft er de laatste tijd een handje van om remakes uit te brengen.

Even een nostalgisch momentje tussendoor, middels onderstaande trailer werd Super Mario Sunshine destijds op de E3 in 2002 aangekondigd:

Er is echter meer nieuws, of eigenlijk zijn het meer geruchten, de gamewereld in geslingerd. Nieuwe Mario-games zouden in aantocht zijn, waaronder een nieuwe titel in de Paper Mario- reeks én een uitbreiding op Super Mario 3D World. Allen uiteraard ook exclusief voor de Nintendo Switch.

Nintendo heeft uiteraard gereageerd op de geruchten en heeft aangegeven er niet op in te gaan. Uiteraard zijn nieuwe Mario-games aannemelijk aangezien Yoshi’s Crafted World (niet eens Mario zelf, maar een aanverwant) alweer uit 2019 stamt. De verwachting was dan ook dat Nintendo de games zou presenteren op de E3, echter is deze dit jaar afgelast vanwege de coronacrisis.

Hoe geweldig zou het zijn om Super Mario Sunshine weer te spelen op de Nintendo Switch? Maar hoe veel toffer zou het zijn als we een compleet nieuw Mario-avontuur kunnen spelen? Zitten jullie te wachten op remakes van meerdere Super Mario- titels voor de Nintendo Switch of gaan jullie echt voor nieuwe avonturen?

© Nintendo
© pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.