Je kent het vast wel: de prachtige glas-in-lood-ramen van oude kerken. Het is een ware verademing om de schitterende beeltenissen op het gekleurde glas te aanschouwen. De bekendste basiliek met glas-in-lood-ramen is ongetwijfeld La Sagrada Familia in Barcelona, Spanje. Op deze basiliek is een bordspel gebaseerd welke nu ook digitaal te spelen is.

La Sagrada Familia in Barcelona, Spanje is één van de beroemdste van Antonio Gaudí. Het bouwwerk is sinds 1882 in aanbouw en het zal nog zeker een aantal jaren duren voordat het gebouw daadwerkelijk af is. Kenmerkend aan de basiliek is het glasramenwerk van de in 1923 opgerichte glasramenfabriek Vitralls Bonet. Het bordspel Sagrada, in Nederland uitgegeven door Asmodee, is gebaseerd op dit prachtige glas-in-lood-werk van La Sagrada Familia.

5785Sagrada_NL_FR
In het bordspel ben je een kunstenaar waarin je met andere artiesten concurreert om het mooiste raam van de Sagrada Familia te maken. Dat prachtige raamwerk maak je door gebruik te maken van verschillende kleuren dobbelstenen. Kleuren en schaduwen worden weergegeven op de dobbelstenen welke spelers iedere beurt werpen. Op de vensterkaart plaats je de dobbelstenen binnen de kleur- en schaduwlimieten op je vensterkaart. Belangrijk is dat aangrenzende vakjes niet dezelfde kleur of waarde mogen hebben. Na 10 ronden wordt de winnaar van het prachtigste raamwerk bepaald op basis van publieke en privédoelen. Dit bordspel staat al jaren hoog op mijn persoonlijke verlanglijstje.

Voor de digitale spelers is er nu goed nieuws, want je kunt dit beeldige bordspel nu ook digitaal spelen en wel op je PC of via je smartphone. Niet geheel onverwachts, want menig bordspel heeft inmiddels een weg gevonden naar de digitale kanalen en kunnen online gespeeld worden zodat dat je een bord klaar hoeft te leggen op tafel of mede-spelers dient te vinden (hoewel de fysieke bordspel-versie van Sagrada ook een solo-variant kent).

Benieuwd? Bekijk dan hier de trailer:

Welk meesterwerk weet jij te creëren in Sagrada?
Speel het spel via Steam, via Apple of via Android voor de schappelijke prijs van €7,99

© Direwolf
© Floodgate Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.