Langzamerhand zetten steeds meer gamebedrijven zich in om op hun manier bij te dragen in de strijd tegen het Coronavirus (ofwel COVID-19). Zo heeft Riot Games 1,5 miljoen dollar gedoneerd aan hulporganisaties en voegt Microsoft tijdelijke educatieve content toe aan de populaire game Minecraft. Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED gaat nu ook de strijd aan met het virus en heeft een mooi bedrag van 860.000 euro (4 miljoen Poolse zloty) gedoneerd aan de grootste Poolse liefdadigheidsorganisatie Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.

CD Projekt RED, bekend van The Witcher, geeft in een statement aan dat ze alle gebeurtenissen rondom de pandemie nauwlettend in de gaten hebben gehouden. Het aantal slachtoffers blijft stijgen en de gezondheidszorg staat voor steeds meer uitdagingen. In deze moeilijke tijden helpt elk kleine beetje en de Poolse ontwikkelaar vroeg zich dan ook af hoe zij zich in konden zetten voor degenen in nood. Het regelen van van medische hulpmiddelen, zoals maskers en doktersjassen, is onbekend terrein voor CD Projekt RED, dus hebben zij besloten om samen te werken met professionals die hier wel verstand van hebben. Dat is uiteindelijk het WOŚP (Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy) geworden.

Het bedrag van 4 miljoen Poolse zloty bestaat voor de helft uit een donatie vanuit het gamebedrijf zelf (CD projekt SA) en de andere helft betreft privédonaties. Laatstgenoemde is vooral gefinancierd door de belangrijkste aandeelhouders, alsook het managementteam van CD Projekt.

De ontwikkelaar geeft ook aan dankbaar te zijn voor de gehele gezondheidszorg en iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt in de strijd tegen het virus. Het riskeren van je eigen gezondheid, om zo te vechten voor het van ons, dat is inspirerend volgens CD Projekt RED.

Door middel van deze statement wil de ontwikkelaar ook nog een benadrukken hoe serieus deze situatie is. Luister naar de adviezen van de gezondheidszorg en blijf thuis, om zo de verspreiding van het virus tegen te houden.

Meer informatie over het WOŚP vind je op hun website.

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.