Uitgever Deep Silver heeft bekendgemaakt dat de nieuwe indie-game Windbound op 28 augustus digitaal uit gaat komen voor PC en alle consoles. De game zal worden gemaakt door de Australische ontwikkelaar 5 Lives Studios, dat bekend is van de real-time-strategiegame Satellite Reign.

Windbound gaat een kleurrijke third person survival-avontuur worden, dat zich richt op jagen, het verkennen van je omgeving en het maken van voorwerpen. De speler speelt als Kara, een krijger die na een schipbreuk op een onbekend land aanspoelt en zich daar moet leren aanpassen, om zo te kunnen overleven. De gevaren van het land en de zee zullen overwinnen moeten worden. Daarnaast zal Kara ook de mysteriën van een groep vergeten eilanden, de Forbidden Islands, moeten ontrafelen. Je hebt geen boot, voedsel of gereedschap tot je beschikking, dus kun je alleen op je eigen wil en vaardigheden vertrouwen. Gereedschap zul je dus zelf moeten maken, alsook wapens en andere middelen om je te kunnen beschermen tegen allerlei verschillende wezens op het eiland.

De game probeert zich in het survivalgenre te onderscheiden, door zich te richten op een nomadische vorm van jagen en verkennen, waarbij spelers hun eigen boten kunnen bouwen voor een meeslepende zeilervaring. De herspeelbaarheid van Windbound zou ook hoog moeten liggen; zo zou de game vrijwel eindeloos gespeeld kunnen worden, dankzij de procedureel gegenereerde wereld, de uiteenlopende beesten die je tegenkomt en het de modulaire vorm van het bouwen van boten.

De Australische ontwikkelaar 5 Lives Studios is opgericht door vijf veteranen uit de game-industrie, die eerder aan diverse genres en franchises werkten. Hun debuuttitel, Satellite Reign, was gefinancierd door de succesvolste Australische Kickstarter-campagne ooit voor een game en heeft een opbrengst opgeleverd van meer dan 705.000 dollar. Toen Satellite Reign uitgebracht werd in 2015, werd de game ontvangen met hoge cijfers en zelfs diverse awards.

Windbound zal op 28 augutus digitaal uitkomen voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Windbound:

© DEEP SILVER / 5 LIVES STUDIOS

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.