Er zijn inmiddels zoveel game launchers en platformen, dat je de bomen door het bos niet kan zien. Bijna elke grote ontwikkelaar en uitgever heeft zowat zijn eigen launcher en zo ook Bethesda. Echter besluiten zij de stekker uit de Bethesda Launcher te trekken en zullen (bijna) alle games worden overgezet naar Steam.

Waarom er besloten is om de Bethesda Launcher uit de lucht te halen, is niet bekend. Misschien dat de overname door Microsoft hier een rol in speelt, maar dat is verder niet duidelijk gemaakt. Wel bedankt de uitgever alle spelers die gebruikt hebben gemaakt van de Launcher en worden spelers ervan verzekerd dat hun games veiliggesteld zijn, alsook de save files.

Vanaf april is het mogelijk om zowel je gamebibliotheek, alsook je virtuele portemonnee en in-game valuta over te zetten naar Steam. Tijdens het overzetten zullen voor meeste games ook automatisch de save files worden meegenomen, maar een aantal zal handmatig moeten worden overgezet. Daarnaast zullen de Bethesda accounts van spelers ook blijven bestaan en gebruikt kunnen worden bij games waarbij het nog steeds nodig is om hiermee in te loggen. De Bethesda accounts zullen ook ondersteund blijven worden voor alle toekomstige games.

Verder zullen ook de vriendenlijsten worden verhuisd naar Steam, dit geldt voor games als Fallout 76, DOOM Eternal, Wolfenstein: Youngblood, The Elder Scrolls: Legends, Rage 2, en DEATHLOOP.

Bethesda benadrukt echter wel dat dit enkel voor PC-games geldt. Consoles komen hier niet voor in aanraking en het is alleen mogelijk om alles over te zetten naar Steam. Andere PC-platformen worden niet ondersteund.

De Launcher is tot mei beschikbaar en Bethesda raadt dan ook aan om te beginnen met alles over te zetten, zodra dit mogelijk is.

Meer informatie over het overzetten van je Bethesda gamebibliotheek naar Steam? Lees dan hier de FAQ van Bethesda. Voor vragen over Fallout 76 heeft Bethesda een aparte FAQ aangemaakt.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.