Phil Spencer, hoofd van Xbox, laat door middel van een blogpost op de website Xbox Wire weten dat Microsoft het moederbedrijf van Bethesda, ZeniMax Media, heeft overgenomen. Deze overname heeft 7,5 miljard dollar gekost en zorgt ervoor dat franchises als DOOM, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Quake in handen van Microsoft komen.

De games van Bethesda hebben altijd een speciaal plekje gehad in het hart van zowel Xbox, als miljoenen spelers over de hele wereld. Spencer geeft aan dat zijn teams een nauwe samenwerking heeft gehad met het bedrijf, van de eerste DOOM-game, tot aan The Elder Scrolls III: Morrowind, ofwel de eerste console-game van Bethesda die naar de originele Xbox kwam. Er werd al jaren gesproken met het bedrijf over de toekomst van gaming en ze zouden, volgens Spencer, vergelijkbare visies hebben, wat betreft de kansen voor ontwikkelaars en hun games om meer spelers te bereiken.

Spencer legt uit dat het een gedurfde eerste stap was, om The Elder Scrolls-franchise naar de originele Xbox te brengen. Daarnaast zou Bethesda een van de eerste supporters zijn van de Xbox Game Pass en werden hun games naar een geheel nieuw publiek gebracht, over verschillende apparaten.

Met de overname van Bethesda, zullen natuurlijk de meest iconische franchisen van het bedrijf naar Xbox Game Pass komen voor zowel console als PC.

Het nieuwsbericht geeft echter nog niet aan wat dit gaat betekenen voor exclusieve titels en of we nog wel Bethesda-titels op consoles als PlayStation of Nintendo Switch kunnen verwachten.

Het is overigens niet de eerste keer dat Microsoft zo’n grote overname gedaan heeft. Eerder al in 2014 heeft het bedrijf namelijk 2.5 miljard neergelegd voor Minecraft. Deze game is overigens wel nog op andere consoles, zoals PlayStation en Nintendo Switch, te spelen, dus wat de overname van Bethesda precies gaat betekenen, is nog niet bekend.

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.