Uitgever Wired Productions en Italiaanse ontwikkelaar LKA hebben bekendgemaakt dat de psychologische thrillergame Martha Is Dead vanaf vandaag digitaal beschikbaar is voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

De game is ontwikkeld in Unreal® Engine 4 en is een duistere first-person game dat zich afspeelt in Italië, in het jaar 1944, waarbij de scheidingslijn tussen realiteit, bijgeloof en de tragedie van de oorlog steeds vager wordt. Terwijl het conflict tussen de Duitse en geallieerde troepen heviger wordt, wordt ineens het ontheiligde lichaam van een verdronken vrouw teruggevonden, genaamd Martha.

Haar tweelingszus Giulia, de jonge dochter van een Duitse soldaat, moet alleen omgaan met dit trauma van het verlies en de gevolgen van haar zusters moord. De jacht op de waarheid is gehuld in mysterieuze folklore en de extreme gruwel van de oorlog, die steeds dichterbij komt.

In Martha Is Dead worden onderwerpen als verlies en relaties verkend, met de psychologische ondertoon van een donkere periode uit de geschiedenis. En dat allemaal door de ogen van Giulia, die op zoek is naar de waarheid, maar ook haar eigen geheimen te verbergen heeft. Het is de tweede game van LKA, de bekroonde ontwikkelaar van The Town of Light en specialisten in op realiteit gebaseerde verhalende games, met zware onderwerpen.

Martha Is Dead is daarnaast de eerste indie-game die werd gelanceerd met de Italiaanse moedertaal als standaardinstelling, om spelers volledig onder te dompelen in het verhaal en de personages.

Spelers kunnen in alle vrijheid het Toscaanse landschap te voet, per boot of fiets verkennen. De setting en de historische context van Martha Is Dead zijn gebaseerd op de realiteit en geïnspireerd op echte feiten en plaatsen die getrouw zijn gereconstrueerd.

De game is nu digitaal verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Een fysieke collector’s edition (voor PlayStation 5) is vooruit te bestellen via de website van Wired Productions.

Benieuwd naar Martha Is Dead? Bekijk hier de drie minuten durende lanceringstrailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.