Het Coronavirus begint inmiddels alles in ons dagelijks leven te beïnvloeden en iedereen probeert een manier te vinden om degenen die hier het meest door getroffen zijn te helpen. Zo zijn er inmiddels al een aantal studio’s die op hun manier een steentje bijdragen hieraan. Riot Games heeft bijvoorbeeld al 1,5 miljoen dollar gedoneerd aan hulporganisaties, Microsoft voegt tijdelijke educatieve content toe aan de populaire game Minecraft en CD Projekt RED heeft een mooi bedrag van 860.000 euro (4 miljoen Poolse zloty) gedoneerd aan de grootste Poolse liefdadigheidsorganisatie. Aan dat lijstje kan nu ook Sony worden toegevoegd. Het bedrijf heeft door middel van een nieuwsbericht aangekondigd het zogenaamde Sony Global Relief Fund for COVID-19 opgericht te hebben en hier 100 miljoen dollar aan geschonken te hebben.

Door middel van dit fonds zal Sony op drie manieren hulp verlenen. Ten eerste zal het bedrijf medische hulpverleners ondersteunen in hun strijd tegen het virus en assistentie bieden. Er zal hiervoor 10 miljoen dollar worden gedoneerd aan het COVID-19 Solidarity Response Fund, dat valt onder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en mogelijk wordt gemaakt door instellingen als de Swiss Philanthropy Foundation, Médecins Sans Frontières (MSF), United Nations Children’s Fund (UNICEF) en de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR).

Sony zal, in samenwerking met externe partners, zich ook inzetten om middelen te vinden die verdere verspreiding van het virus voorkomen en bijdragen aan de behandeling hiervan.

Het fonds zal ook kinderen en opvoeders ondersteunen, die nu genoodzaakt zijn om op afstand hun werk uit te oefenen. Volgens Sony representeren kinderen de volgende generatie en is het triest om te zien dat zij nu leermogelijkheden verliezen door scholen die hun deuren moeten sluiten. Het bedrijf zal dan ook manieren gaan bedenken om te kunnen bijdragen aan het opzetten van educatieve activiteiten.

Daarnaast zullen ook mensen die werkzaam zijn in de entertainmentindustrie worden ondersteund. Sony gaat op zoek naar mogelijkheden artiesten en anderen die beroepen in de entertainmentindustrie uitoefenen te ondersteunen, die bijvoorbeeld door het virus genoodzaakt zijn hun shows te annuleren of hun film- en televisieproducties moeten stopzetten.

Kenichiro Yoshida, President en CEO van Sony Corporation grijpt dit moment ook aan om zijn medeleven te betuigen met de families van degenen die zijn overleden als gevolg van de Coronacrisis. Yoshida voelt zich verantwoordelijk om als globaal bedrijf bij te dragen aan het ondersteunen van iedereen die aan de frontlinie staat in de strijd tegen het Coronavirus, de kinderen en iedereen in de creatieve community die getroffen zijn.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.