De strijd tussen de grote studio’s binnen de gamewereld is nog niet gestreden. Eerder al werd het grote nieuws aangekondigd dat Bethesda, en later ook Activision Blizzard, werden overgenomen door Microsoft en het is dan ook geen verrassing dat concurrent Sony ook wat van zich laat horen. Sony heeft namelijk de Halo-ontwikkelaar Bungie overgenomen.

Sony heeft Bungie over kunnen nemen voor een bedrag van 3,6 miljard dollar. Hoewel de studio niet zo groot is als bijvoorbeeld Bethesda of Activision, is de ontwikkelaar natuurlijk wel verantwoordelijk geweest voor een aantal iconische games zoals Halo en Destiny. Bizar om te beseffen is wel, dat Halo destijds exclusief beschikbaar was voor Xbox, de console van Microsoft. Hiermee lijken de rollen nu wel omgedraaid.

Uit de meest recente kwartaalcijfers is nu ook gebleken dat Sony bereid is om 1,2 miljard dollar uit te geven aan uitgestelde betalingen aan werknemer-aandeelhouders, afhankelijk van de voortzetting van hun dienstverband, en andere stimulansen voor het behoud van werknemers. Dit is een derde van wat ze hebben uitgegeven om het bedrijf te bemachtigen. De overige 2,4 miljard zal worden besteed aan het opkomen van Bungie’s aandelen.

Bungie blijft na de overname onafhankelijk opereren als ontwikkelaar en uitgever. Daarmee zullen de Destiny-games beschikbaar blijven op elk platform en kan Bungie zelf beslissen over op welke platformen nieuwe games worden uitgebracht, wat een interessant gegeven is.

Wie weet wat de volgende zet wordt van Sony. Duidelijk is wel dat de studio nog niet klaar is. Zo geeft Jim Ryan, de grote baas van Sony Interactive Entertainment, aan in een gesprek met VGC, dat het voornemen is om nog meer studio’s over te nemen.

Momenteel heeft Sony 17 studio’s in hun bezit. Wie weet welke hier nog bij gaan komen en wat dit allemaal gaat betekenen voor de gamewereld (met name exclusives).

Wat vinden jullie van deze onderlinge strijd tussen deze grote namen en de overnames? Laat het vooral weten in de comments.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.