Een grote happening in de game-wereld! Microsoft (bekend van Xbox) neemt misschien wel een van de grootste spelers in de game-industrie over: Activision Blizzard. Microsoft wordt groter en groter en heeft met Blizzard absoluut iets moois binnengesleept.

Met de overname is een enorme hoeveelheid centen gemoeid, maar liefst 68,7 miljard dollar heeft Microsoft neer moeten tellen voor de overname. Microsoft zal verder en verder groeien in de gaming-industrie en beslaat al terrein op de mobiel, PC, console en de cloud. Door deze overname wordt het ‘s werelds derde grootste gamebedrijf, na Tencent en Sony. Aan top-games geen gebrek, want uit de Blizzard-stal (Activision, Blizzard en King) komen onder meer Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty en Candy Crush. Om nog maar niet te spreken over alle wereldwijde eSports activiteiten, we hebben het hier echt over de crème de la crème in gaming.

Xbox is natuurlijk het paradepaardjes in de wereld van de consoles van Microsoft. De angst zit hem er dan ook in dat bekende games in de toekomst enkel nog voor de Xbox uitgebracht zullen gaan worden. Er is echter al een gerucht dat dit niet het geval zal zijn, maar de toekomst zal het ons gaan uitwijzen.

“Gaming is tegenwoordig de meest dynamische en opwindende categorie in entertainment op alle platforms en zal een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van metaverse platforms. – Satya Nadella chairman en CEO van Microsoft


Microsoft is voornemens om de Activision Blizzard games ook te lanceren in Game Pass. Maandelijks zijn er bijna 400 miljoen actieve spelers met Blizzard’s games in 190 landen. Gaan games iets van deze overname merken? Het zal vooral afwachten worden, wellicht dat Microsoft haar kindje de Xbox op deze manier wil laten groeien en Sony’s PlayStation het nakijken wilt geven. Heeft het enkel invloed op de cloud gaming of ook of fysieke releases? Wie weet?

Heb jij een mening over het feit dat Microsoft Blizzard heeft overgenomen? Laat het ons vooral in de comments weten.

© Microsoft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.