‘Country road take me home to the place…’ Zo die zit in je hoofd! Ik mocht op reis door Amerika dankzij The Crew closed bèta.

Het is een droom van mij en ik denk van vele om ooit een roadtrip door Amerika te kunnen doen. De wolkenkrabbers vanaf de grond te bewonderen en heel misschien na wat slokjes moed ook de lift naar boven nemen, de geweldige bomen in Yosemite park en tja eigenlijk alles. Ik was dan ook erg blij dat ik de open wereld van The Crew mocht gaan bewonderen, in de closed bèta. Hoe zou het racen gaan? Welke auto staat er tot mijn beschikking? Ga ik het leuk vinden?

thecrew_004

Je begint eigenlijk meteen met het verhaal en de eerste auto voelt nogal lomp en zwaar aan. Wel kan ik met gemak door de struiken en over hobbels heen rijden. Mijn auto heeft zelfs magische krachten, ik kan gewoon door blijven rijden terwijl mijn auto zichzelf repareert. Mocht je auto nu echt total loss zijn, geloof me het was volledig mijn bedoeling die boom en vangrail te raken, dan reset de auto zich automatisch weer en kan je ongestoord verder rijden. De missies en verhaallijn zijn vergelijkbaar met een Need for Speed The Run of Forza Horizon. Je krijgt te horen waar je heen moet en je volgt een lijn. Gelukkig mag je ook een beetje afwijken hiervan en die shortcut nemen door de bosjes.

thecrew_001

Wat heel erg leuk is en een beetje variatie is in het van doel naar doel rijden brengt, zijn de minigames binnen de missie. Stel je moet van a naar b en je bent lekker aan het rijden dan krijg je de mogelijkheid om extra punten te verdienen. Dit kan doordat je bijvoorbeeld de minigame krijgt om tijdens je route een stukje te moeten slalommen.

thecrew_003

Ik was ontzettend blij dat ik de mogelijkheid had om een nieuwe auto te kiezen. Een pittige agente nam me mee naar de garage waar ik kon kiezen uit vier verschillende auto’s. Maar ja naast een leuk kleurtje, strak kontje en mooi frontje wil je ook weten of die auto lekker rijdt. Dus mag je de auto ook van stal halen voor een fijn proefritje. De auto’s die ik heb uitgeprobeerd voelen meteen al een stuk minder zwaar aan dan de auto waar je mee start. Je hebt hierna ook nog de mogelijkheid om je auto een beetje te customizen.

thecrew_002

De wereld, Amerika, is groot en je kunt overal heen rijden. Wat ik erg leuk vond om te zien is dat je ook je vorderingen kan delen via social media. Daarnaast zie je ook op je map hoe ver andere spelers zijn en met welke missies ze bezig zijn. Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om de game online co-op te spelen.

thecrew_005

Het racen binnen het spel vond ik soepel gaan al was de knopindeling in het begin erg wennen. Na enkele races ontdekte ik dat mijn B knop niet alleen voor remmen was maar bij lang inhouden ook de reset knop is wat voor een aantal vloekmomentjes zorgde. Ik kon ook niet zelf kiezen waar ik mijn route weer wilde vervolgen. Hopelijk wordt dit nog aangepast en anders is het een kwestie van wennen. Wat je wellicht leuk of irritant gaat vinden is dat de cut-scenes overlopen naar het daadwerkelijke racen. Ondanks de kleine minpuntjes zorgde de manier van racen en openheid van de wereld er voor dat ik nieuwsgierig ben naar de rest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.