Na burgemeester spelen en veel steden bouwen had ik vaak het gevoel dat het niet spectaculair genoeg was, maar nu niet meer! Het nieuwe uitbreidingspakket van SimCity laat onze steden een stap in de toekomst nemen.Megatorens die ver boven de woonwijken uitreiken, wegen door de lucht en robots die het werk van de politie en brandweer overnemen; het klinkt allemaal geweldig maar maakt de nieuwe uitbreiding van SimCity zijn beloftes waar? Als levenslange fan van de SimCity spellen heb ik Steden van de Toekomst eens flink onder de loep genomen. In het begin is het allemaal erg overweldigend: Omega zei me helemaal niets en het nut zag ik er nog niet van in. De Megatorens zijn mega-duur en wat heeft die academie voor nut?

Na wat woonwijken en winkeldistricten geplaatst te hebben, begin ik langzaam de omvang van de uitbreiding in de gaten te krijgen. Futuristische parken hebben een grotere invloed op de omgeving en zien er bovendien geweldig uit! Na eventjes verder bouwen van mijn kleine stadje wordt het tijd voor De Academie. De Academie is een groot gebouw waar mensen met hoge inkomens het meest effectief werken. De Academie zendt ControlNet uit, wat gebruikt gaat worden door vele gebouwen. De werknemers van De Academie kunnen ook onderzoek doen naar nieuwe technologieën, wat niet alleen heel stoer is om zo je stad technologische vooruitgang te zien boeken, maar ook nog eens heel handig is! Schone energie wordt makkelijker haalbaar wanneer je de Golfenergiecentrale hebt die energie haalt uit de beweging van golven in het water, maar met behulp van onderzoek door De Academie kunnen betere golfmachines te water worden gelaten die meer elektriciteit opwekken. En met de Megatorens in je stad heb je heel veel energie nodig.

Door je stad lang te laten groeien en eindelijk genoeg geld te hebben wordt het dan eindelijk tijd voor de eerste megatoren. Weg met de eindeloze woonwijken, het wordt tijd om de lucht in te gaan! Tussen de stadsspecialisaties zijn de Megatorens te vinden. Er zijn twee soorten torens: de Megatorens voor lage en gemiddelde inkomens en de Elite Megatorens voor gemiddelde tot hoge inkomens. Het uiterlijk van de twee soorten torens verschilt behoorlijk, de Megatorens zijn donker en zijn bedekt met neonlichten, terwijl de Elite Megatorens wit van kleur zijn, sierlijkere lijnen hebben en meer ruimte voor natuur bij het gebouw bieden. Bij het plaatsen van een Megatoren kan je kiezen uit een basis van woonruimte, winkelruimte of kantoorruimte. Als de basis is gebouwd kan je verdiepingen toevoegen aan de toren die bijvoorbeeld woonruimte, winkelruimte of kantoorruimte bieden. Naast deze verdiepingen kan je ook een beveiligingsverdieping, onderwijsverdieping of park als verdieping bouwen. Als laatste is er ook een verdieping die torens met elkaar kan verbinden: de luchtbrugverdieping. De luchtbrug maakt reizen door de lucht mogelijk voor magnetische auto’s en treinen, en het ziet er bovendien heel futuristisch uit!

Naast het winnen en handelen van kolen en olie is er nu ook een nieuw product die de toekomst van je stad kan veranderen: OmegaCo. OmegaCo kan niet uit de grond worden gehaald, maar kan met behulp van erts, olie en processoren Omega leveren aan winkels, de industrie in je stad en aan alle inwoners. Omega is een vrij geheimzinnig product en in het begin had ik geen idee wat ik moest doen met de fabrieken voor Omega, maar wat snel duidelijk wordt is dat als de inwoners, winkels en fabrieken eenmaal Omega hebben gekregen ze niet meer zonder kunnen! Wat een heel groot voordeel wordt van OmegaCo is dat zij naast Omega ook robots kunnen produceren. De robots zullen je stad helpen door te gaan winkelen voor inwoners wat er voor zorgt dat er minder over de wegen gereisd zal worden, ze nemen de banen van politie en brandweer over en de Megatorens zullen ze beveiligen. Langzaam maar zeker worden de drukke files op de wegen minder en zullen steeds meer robots het leven in de stad makkelijker maken. Met nieuwe technologie is energiewinning, schoon water, afvalverwerking en riolering effectiever en beter voor het milieu. Je stad heeft baat bij de onderzoeken van De Academie en de inwoners zullen een zorgeloos leven kunnen leiden, althans, als je geluk hebt tenminste. Net wanneer alles op rolletjes loopt en je denkt dat je stad de meest succesvolle in de regio wordt, slaat alles om. De intergalactische reiziger A6 is aangekomen op aarde en is vastbesloten snel zijn reis te vervolgen, maar voordat hij gaat zal hij je stad een onaangenaam bezoek brengen. Overleeft jou stad de komst van A6?

Was dit het allemaal waard? Je stad verwoest door vooruitstrevende technologische machines uit de ruimte? Jazeker, want deze uitbreiding van SimCity voldoet aan alle verwachtingen! In het begin is het misschien allemaal wat overweldigend met ControlNet, OmegaCo en De Academie maar het wordt snel duidelijker. De uitbreiding geeft niet alleen compleet nieuwe gebouwen en manieren om je stad op te bouwen, maar het ziet er bovendien ook geweldig uit! Het werd hoog tijd om al onze steden naar een hoger technisch niveau te tillen en de toekomst te omarmen en Steden van de Toekomst maakt al onze futuristische dromen waar.
Sandra’s Score:
Gameplay: 9/10
Fun: 8/10
Levensduur: 8/10
Graphics: 9/10
Originaliteit: 8/10
Totaalscore volgens reviewer: 8.4

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.