Gisteren hebben we natuurlijk de aankondiging gehad van de nieuwe Sims, De Sims 4. Vandaag mochten Laura en ik behind closed doors om alles met eigen ogen te zien.
EA Games liet ons hetzelfde zien als tijdens de persconferentie, hier kan je het terug kijken, maar dit keer met iets meer informatie. Zo gingen ze van start met het maken van een Sim in de vernieuwde CAS (Create A Sim) met dit systeem kun je elk lichaamsdeel apart moduleren. Van dikke benen tot dikke buik maar ook de borsten en de kont kunnen vergroot, verkleind of gelift worden. In het gezicht kun je nu nog gedetailleerder dingen aanpassen zoals de neus of zelfs de neus vleugels. Het werkt dus niet meer met het de normale schuifjes maar je kunt gewoon met je muis de richting op bewegen waar jij het iets meer naar links, rechts, achter of voor wilt hebben.

Zo zijn er nog meer mogelijkheden om bijvoorbeeld een bekende Nederlander of jezelf na te maken. Ook zijn er meerdere foundations om mee te starten. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een Aziatisch of donkere sim, deze zullen dan al een andere bouw hebben dan een westerse sim. Zo kun je nog sneller van start. Zelf mochten we dit ook even doen en Laura en ik waren er van overtuigd dat het zoveel meer te bieden heeft, maar ook dat het een stuk sneller gaat. Dit is handig als je bijvoorbeeld meer van het bouwen bent.Ook in het bouwen van huizen is er een hoop veranderd. Nu kun je een kamer op je kavel slepen om deze vervolgens helemaal te moduleren door gewoon aan de muren te trekken met je muis. Als je de kamer toch ergens anders wilt hebben pak je hem gewoon op en zet je hem weer neer waar je hem wilt hebben. Dit kan ook met een volledig gemeubileerde kamer. Mocht je het decoreren niks vinden zijn er standaard ruimtes ter beschikking die je ook gewoon in je huidige kamer sleept en aanpast aan de maten die jij wilt. Alles werkt door te slepen met je muis.

Als je dan een huis hebt staan en een sim hebt gemaakt kun je natuurlijk beginnen met spelen. De Sims hebben nu echte emoties en die beïnvloeden de interacties van je Sim. Als je boos bent kun je andere dingen zeggen en doen dan wanneer je aan het flirten bent. Deze emoties veranderen door de interacties die je doet met anderen of zelfs door de spullen die in je kamer staat. Zo kun je ‘flirty’ worden van een schilderij of depressief doordat iemand een zielig liedje op de viool speelt.Dat de Sims een grote community heeft wisten we inmiddels wel. Een aantal van de hardcore fans hebben ze over laten vliegen naar Keulen en mogen hier drie dagen lang in een aparte ruimte Sims creëren. De producers van de Sims lopen hier rond zodat ze alles kunnen vragen en zelfs interviews kunnen houden voor hun eigen blog. Zo krijg je een goede interactie en word de Sims alleen maar verbeterd.

Ik sprak met een meisje, Asia Gladden, uit Georgia en ze was er maar net op tijd bij. De eerste uitnodiging om te komen had ze gemist maar gelukkig werd een reminder gestuurd en had ze zo iets van natuurlijk wil ik komen. Samen met een aantal anderen heeft ze een soort van fashion magazine online (SF Magazine) waar ze fotoshoots houden met Sims. De nieuwe CAS is ideaal voor haar. Nu kan ze nog meer stijlen maken en zo de foto’s in het magazine verbeteren. Ze doet dit allemaal vrijwillig maar een uitje zoals deze verdient al die tijd wel terug. Zelf is ze blij met verschillende foundations in de sim nu kan ze een donkere sim ook echt de bouw en vormen geven die erbij horen. Je kan haar vinden onder haar gebruikersnaam, AsiaShaMecca in het SF Magazine.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.