Als fangirl van Marvel kan ik de MMO, Marvel Heroes, natuurlijk niet overslaan! Afgelopen weekend was het Iron Man 3 Open Beta Weekend ter gelegenheid van de gelijknamige film. Ik heb dus het hele weekend geen zon gezien, want ik zat achter mijn PC.
Gezien dit beta weekend, de naam Marvel Heroes Iron Man 3 Open Beta Weekend meekrijgt, kies ik voor het karakter Iron Man. Ik had ook nog de keuze uit Black Widow, Captain America, Hulk of Thor. Natuurlijk is de keuze in karakters nog velen malen breder zodra de game daadwerkelijk op 4 juni uitkomt. Ik zag al wat Deadpool’s, Punisher’s, Storm’s, MsMarvel’s en andere karakters uit het Marvel universum rondvliegen en rennen, en de lijst met speelbare karakters is enorm. Nadeel van dit is dat je… Nou ja, heel veel Deadpool’s, Punisher’s, Storm’s, MsMarvel’s en andere karakters rond ziet rennen, die allemaal op elkaar lijken! Okay, je kan je armor looks veranderen, zo heb ik mijn Iron Man in een Mark II suit gehesen. Deze is grijs, en dus kon ik mijn Iron Man net wat makkelijker spotten tussen alle geel/rode Iron Man’s. Ik kon niet op het forum komen om mijn mening te geven dus ik doe het hier maar. Een goede optie zou naar mijn mening het veranderen van kleur van je suits zijn, om jezelf en anderen makkelijker te spotten in groepen.

Je karakter, in mijn geval Tony, begint bij level 0 en heeft standaard de aanvallen Repulsor Ray en Pulse Bolt. Linker muisklik voor de Ray en rechter muisklik voor de Bolt. Je beweegt door het scherm door op de omgeving te klikken. Je karakter rent dan naar het punt waar je geklikt hebt. Het is een soort Diablo III meets Torchlight meets Marvel Universe. Je kunt ook inzoomen met je muiswiel. Enfin, als je karakter levelt krijgt hij of zij Power Points. Deze punten kun je verdelen in verschillende Power tabs. Bij Iron Man zijn dit Energy beams, Defense shields en Tech gadgets. Je moet goed nadenken waar je je punten in wilt stoppen om aanvallen of verdedigingen te verbeteren, want je kan ze alleen maar resetten met een een speciaal item dat vijanden laten vallen, en dit item valt niet vaak.

Je begint in de Avengers Tower in het Prologue. Ik ben in het bèta weekend tot chapter 5 gekomen van de 8. Je krijg in het Prologue te maken met Hydra, dat als leider Viper heeft. Dankzij haar kunnen een boel schurken ontsnappen uit de Raft. Een gevangenis waar alle slechterikken zoals Rhino en Electro gevangen zitten. Aan jou de taak om ze weer te pakken te krijgen. Erg leuk zijn de cutscenes die terug gaan naar de Marvel roots. Ze bestaan niet uit de vetste computer graphics maar uit stilstaande comic tekeningen die een verhaal vertellen.

Er zijn verschillende gebieden, allemaal weer uniek. Van stad tot bos, strand en zelfs Xavier’s school for gifted youngsters! Je karakter kan voorwerpen in de omgeving oppakken om mee te gooien naar vijanden, en, waar ik zelf erg veel lol mee heb gehad was het vernielen van alles wat los en vast zat in kantoorpanden. Je karakter springt er ook leuk op in. Iron Man zegt bijvoorbeeld iets in de trant van “You can send Pepper the bill”.

Vijanden laten gele, blauwe, rode en paarse balletjes en soms Credits (geld), Elementen armor en wapens vallen als ze doodgaan. Deze balletjes kun je oppakken door eroverheen te rennen. Ze geven XP (geel), Health (rood), Spirit (blauw) of Health en Spirit (paars). Armor en wapens kun je oppakken maar dit hoeft niet. Wapens die je in je inventory hebt, kun je ook weer op de grond laten vallen voor andere mensen, die ze weer op kunnen pakken. Je kunt bijvoorbeeld niet de wapens en armor van Black Widow of Hawkeye gebruiken als je Iron Man bent. Je kunt je items ook verkopen voor Credits, of je kunt ze aan vendors doneren. Als je items aan vendors doneert levelen die op, en gaan ze bijvoorbeeld betere producten verkopen. Armor en wapens heb je in de categorieën grijs, groen, blauw, paars en oranje. Grijs zijn het minst waardevol en paarse zijn erg zeldzaam. Je kunt je chest, wapen, helm, schoenen, riem, 1 medaille en 2 artifacts ‘aantrekken’. Deze veranderen verder niet het uiterlijk van je held. In de Avengers Tower vindt je je S.T.A.S.H. Ook wel je bank. Hierin kun je items bewaren.

Elementen kun je ook bewaren, met Elementen kun je dingen craften. Je kunt bijvoorbeeld upgrades voor je armor maken, of health packs en potions. Je mixed verschillende Elementen met elkaar en daarmee kun je dingen craften. De Crafter, is een vendor die je daarmee helpt. Spullen aan hem doneren is handig, want zo open je meer ‘recepten’ om te craften.

Dag 1, zaterdag, heb ik eigenlijk de hele dag alleen gespeeld en dat is best te doen. Vijanden passen zich aan aan jouw level en als je een baas niet in één keer dood krijgt, kun je terug rennen om hem nog een keer aan te gaan vallen. Handig is dat hij niet zijn health terug krijgt, maar jij wel. Als je hem tot 16% neer hebt gekregen voordat je dood gaat, dan zal hij nog rondlopen met 16% als je terug komt. In de grote gebieden kom je veel andere spelers tegen, maar zodra je door een deur gaat in een gebied ben je alleen, tenzij je in een party zit. Als je karakter dood gaat in een open plek waar anderen ook rondrennen kunnen random spelers je weer tot leven wekken door op je te klikken. Je hebt iets meer dan 2 minuten de tijd om te wachten op iemand, of je kunt releasen, om zo bij je laatst opgeslagen Portal weer tot leven te komen om terug te rennen.

Je verplaatst je door portalen of via mutanten die je kunnen verplaatsen. Deze portalen vindt je aan het begin van elk nieuw Chapter. Ze zijn ook een soort ‘save’ voor het geval je dood gaat. Je verschijnt weer op de laatste portaal waar je overheen gerend bent. Je vindt ze ook als je door bepaalde ‘deuren’ heen gaat in gebieden. De deuren in levels brengen je soms naar side missies bijvoorbeeld een kleine baas met een kist met loot erachter. Deuren kunnen ook in de vorm van een lift zijn. Deuren en liften waar je in kan lichten rood of geel op. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om terug te teleporteren naar de Avengers Tower.

Dag 2 ,ontmoete ik een MsMarvel genaamd Darkgunny. Hij nodigde mij uit in een groep, en we zijn de hele dag blijven hangen en chatten. Met zijn tweeën of met meerdere mensen is deze game toch ook wel erg gezellig. Samen hebben we heel wat bazen en slechteriken overmeesterd. Je hebt in de game een vrienden lijst en ignore lijst. Als je random mensen wilt uitnodigen voor een groep moet je wel dichtbij ze in de buurt zijn. Als iemand van je vriendenlijst je invite en die persoon is niet in je buurt, krijg je een portaal naast je waar je ‘in kan stappen’ om zo naast die persoon in het spel terecht te komen. In je Log kun je je taken volgen. Ik heb al wel geleerd dat dit een game is waarin goed lezen een must is. Op de map krijg je wel aanwijzingen waar je ongeveer moet zijn maar de meeste informatie haal je toch uit je Log. De gebieden op de map zijn eerst zwart, en je speelt ze open door rond te lopen. Als je uitlogt en weer in logt is je map voortgang wel weer helemaal zwart.

Met nog een aantal kleine veranderingen, zoals het makkelijker maken om mensen voor een groep te inviten, vijanden targetten, het loot systeem, loot linken, levels van vijanden en andere spelers zien, en het customizen van de looks van je karakter, denk ik dat deze game best populair zou kunnen gaan worden, onder zowel Marvel fans als niet Marvel fans. Ik ben het afgelopen weekend al tot level 21 gekomen, het maximale level is tot nu toe level 30. Ook is er de mogelijkheid tot PVP via drie Portalen (rood,blauw,wit). Ik ben in elk geval enthousiast want ik heb al een Founders pack gekocht, en ik denk dat ik in de toekomst nog wel vaak te vinden zal zijn in deze game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.