Menig Female-Gamer heeft al kinderen en is dus helemaal op de hoogte van de kiddy-apps. Maar er zijn er ook een paar die zelf geen kinderen hoeven omdat ze die applicaties allemaal voor zichzelf willen houden… Hoe dan ook, we presenteren je deze dinsdag onze favorietjes.10 Aadje Piraatje!Net als onze nummer 1 die je natuurlijk pas over een tijdje leest, is dit een lekker unisex spelletje. Er zitten verschillende moeilijkheidsgraden in, waardoor hij voor diverse leeftijden toch uitdagend en leuk is. Het is simpelweg een virtueel prentenboek van Marjet Huiberts (schrijfster) en Sieb Posthuma (illustraties), of je hem nu wilt voorlezen of wilt laten afspelen.

9 Woezel en PipOoit bedacht door Guusje Nederhorst, die nooit had kunnen dromen dat de hondjes zo populair zouden worden. Liedjes, prentenboeken, knuffels, handdoeken; alles voor kinderen is verkrijgbaar met het vrolijke duo erop. Zo ook een app, die je meeneemt naar de Tovertuin om lekker te spelen.

8 Bug BuilderJe hele leven lang loop je tegen het probleem aan dat je creativiteit meestal niet zo wordt gewaardeerd. Laat je kind toch lekker creatief zijn, want daar worden ze hartstikke vrolijk van. Bijvoorbeeld met deze Bug Builder, een app waarmee je zelf de gekste insekten kunt samenstellen. Bzzz!

7 Talking Tom Cat 2Talking Tom Cat zit een beetje simpel in elkaar, maar dat is ook wat kinderen leuk vinden. Deze app is zelfs een beetje magisch! Je praat tegen Tom de kat en hij zegt wat jij zei. Het is echt hilarisch! Je kan hem aankleden en voorzien van een leuke outfit. Ook beschikbaar voor de iPhone en helemaal gratis.

6 DribbelMenig Female-Gamer is grootgebracht met de boeken van Dribbel (Spot in het engels), want ze waren heel erg leuk. Er zaten overal klepjes en stukjes stof om te voelen, want de avonturen van Dribbel waren een hele ontdekkingsreis. De app is in het Engels, maar Dribbel is wel cool, vandaar dat we hem toch in onze top 10 hebben opgenomen.

5 K3 Mode MeidenK3 is erg populair onder de (kleine) meiden. In huize Patricia (de hoofdredactrice) wordt er flink gedanst op de melodietjes van Kristel, Karen en Josje. Het is ons niet helemaal duidelijk of het nou Babsy zelf of de jongere bewonders zijn die dat doen, maar in ieder geval is ze erg blij dat je meisjes ook leuk kunt aankleden met de K3 Mode Meiden App. Hippe diva’s worden kinderen er wel van, maar dat verdienen onze prinsesjes natuurlijk.

4 Z@ppelinDe kinderzender is niet alleen leuk op televisie, maar ook op mobiele apparaten. De app is minstens net zo veelzijdig als het televisieprogramma. Je kunt gemiste uitzendingen bekijken, spelletjes doen, kleuren, puzzelen.. En er zitten dierengeluiden in, wat bij ons sowieso een grote plus heeft. Willen de kinderen na het spelen niet naar bed? Dan zijn er ook verhaaltjes voor het slapengaan in de app te vinden.

3 Barbie-appsLaura is nog steeds aan het wachten op de nieuwe versie van Barbie’s Horse Adventures, maar ondertussen spelen de andere dames op hun mobiele apparaten allerlei andere spelletjes met Barbie in de hoofdrol. Barbie Doll’d Up Nails bijvoorbeeld, waarin je lekker kunt prutsen met designs voor je nagels. Hij is ook nog eens gratis. Er zijn nog veel meer leuke Barbie Apps! Babie I Can Be bijvoorbeeld, waarin je cupcakes kunt bakken en pizza’s in elkaar kunt knutselen. Mjam!

2 Fisher Price: Animal Sounds for BabyHelaas in het Engels, maar het deuntje en de dierengeluiden zijn erg leuk. De liedjes maken je kleintje aan het swingen. Voor Lieke, de dochter van Patricia, geldt dat het minstens net zo verslavend is als The Sims voor haar moeder. En hij is gratis, wat ook de papa blij maakt. Wij vinden dat kinderen veel over dieren moeten leren, zodat ze later goed met ze omgaan. Behalve in Tomb Raider natuurlijk, want virtueel mag bijna alles..

1 Rupsje NooitgenoegHet kinderboek is geweldig, de knuffeltjes ervan zijn belachelijk schattig en natuurlijk is de moraal van het verhaal Rupsje Nooitgenoeg fantastisch: als je honger hebt, gewoon lekker eten, want een mooie vlinder word je toch wel. De app van Rupsje Nooitgenoeg is onze favoriet. Niet zozeer vanwege de vele spelfouten die erin zitten en het feit dat hij je toch 1,50 tot 3 euro kost (net als zo’n beetje alle apps in deze lijst), maar omdat die prachtige tekenstijl van Eric Carle er zo veel in terugkomt.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.