Afgelopen weekend was natuurlijk de grootste Nederlandse gamebeurs, Firstlook. En het zal jullie niet ontgaan zijn dat wij hier ook bij waren. Ik heb tussen alle games door ook nog even enkele vragen kunnen stellen aan Torben Ellert, Designer van de nieuwe Hitman Absolution en dan met name over het Contracts gedeelte.Ik ging een beetje met knikkende knieën richting het backstage gedeelte van Hitman. Ze hadden me gevraagd een interview te doen met Torben over Hitman Contracts. Natuurlijk willen we een interview zodat we nog meer weten en kunnen vertellen over de game. Er was alleen één probleempje. Ik had nog nooit een Hitman game gespeeld. Nu is dat ook niet heel erg gek aangezien er al 6 jaar geen nieuwe Hitman uit is gekomen. Maar als gamer is deze titel altijd een beetje aan me voorbij gegaan, hij leek mij namelijk niet zo leuk. Ik zal je verklappen: daar kom ik inmiddels wel op terug, want ‘ow’ wat sta ik te springen voor de nieuwe Hitman.

Na de kennismaking met Torben heb ik toegegeven in al mijn eerlijkheid dat ik nog nooit een Hitman game gespeeld had en dat vond hij gelukkig helemaal niet gek. Na zes jaar zijn de gamers veranderd en moet het voor iedereen makkelijk zijn om in te stappen. Dit betekent niet dat ze afstappen van wat traditionele Hitman momentjes, maar ze maken het wel toegankelijk voor de gamers die nu opgroeien tussen alle grote titels en mooie graphics. Het gedeelte wat Torben maakt is het Contracts gedeelte, een heel uniek en op zichzelf staande multiplayer vorm. In Contracts speel je de levels uit de storymode, alleen maak je zelf de assassin contracts. Er zijn een aantal voorgeschreven Contracts die er door de makers opgezet zijn, maar het zal uitgroeien tot heel veel Contracts gemaakt door gamers voor gamers. Het werkt eigenlijk heel simpel: je pakt een hoofdstuk uit de storymode waarin je rond loopt en beslist welke targets er vermoord moeten worden. Hierna kies je een exit die de speler zal moeten bereiken om de punten te scoren. En je zult ook moeten aangeven welke wapens er aanwezig moeten zijn of met welk specifiek wapen je de moord zou moeten plegen. Als dit nog niet genoeg is kun je het ook nog lastiger maken door te zeggen dat je niet gezien mag worden door de guards of dat je jezelf niet mag vermommen. Zodra je contract klaar is zet je hem online en kunnen je vrienden punten behalen door de opdrachten goed uit te voeren. Je hoeft dus ook niet tegelijkertijd online te zijn.

Alle hoofdstukken van de storyline zullen direct speelbaar zijn in Contracts mode. Dus je zit niet met het dilemma dat je eerst de storyline uit moet spelen voordat je bepaalde multiplayer levels unlocked. Wel unlock je door meer te spelen verschillende outfits of wapens, maar deze kun je ook kopen met het geld wat je uit het behalen van je contracts sleept.De moeilijkheid van de contracts zul je zelf kunnen bepalen, maar om het nog makkelijker of lastiger te maken kun je wel kiezen voor de modus makkelijk, gemiddeld of moeilijk. Dit heeft meer met de guards te maken hoe snel ze jou zien of hoe goed ze kunnen richten.Je speelt alle contracts met Agent 47 die natuurlijk zichzelf weer in verschillende pakjes kan hijsen om zich te vermommen en in de buurt te kunnen komen van zijn target. Als Agent 47 ooit een vrouw krijgt moet hij niet klagen als zij zich drie keer per dag omkleedt, want niemand kan zich zo vaak verkleden als hij. Torben had nog wel toe te voegen hoe leuk alle outfits zijn en hoe je ziet dat Agent 47 zich echt aan elke situatie kan aanpassen, maar zijn lievelingsoutfit blijft toch wel zijn klassieke pak met de rode stropdas.

Als laatst vroeg ik Torben of hij een verschil zag tussen mannen en vrouwen die de contracts mode speelde. Het was hem toch wel opgevallen dat de vrouwelijke spelers wat meer geduld en oog voor detail hadden. Hij had vrouwen een paar minuten zien wachten tot dat de guard die ze wilden vermoorden dichtbij genoeg was zodat ze precies dat ene gewilde headshot konden geven. Terwijl mannen wat roekelozer er naar toe zouden struikelen om zo een schot te wagen waarbij ze het toch wel erg riskeren om gezien te worden. Natuurlijk geldt dit niet voor alle mannen en vrouwen, maar over het algemeen zagen de vrouwen sneller de oplossing van de grote sluip puzzel dan mannen.Torben wilde ook nog graag even vermelden dat er meerdere easter eggs zitten in de game. En laat ik nu een grote fan zijn van deze kleine grapjes, liet hij mij er eentje zien. Zo kun je met de camera om Agent 47 heen draaien maar hoe je ook bewoog met de camera Agent 47 zal je nooit recht aankijken. Dit doet hij namelijk alleen bij de mensen die hij gaat vermoorden.

Smelt je hart dan niet helemaal, is hij niet romantisch die Agent 47? We zullen nog even moeten wachten want hij komt pas 20 november uit. Ook dan zullen we pas meer te weten komen over het vrouwelijke personage in de game genaamd Victoria. Het was te proberen, maar hier liet Torben natuurlijk niks over los.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.