Na de eerste persconferentie van ShootMania op de E3 heb ik me onmiddellijk ingeschreven voor de bèta. Afgelopen week was het dan zover, ik kreeg een mail met mijn bèta voor een week.ShootMania is een nieuwe Mania. Zo hadden we al TrackMania en TrackMania 2. Deze games onderscheiden zich van andere door de eigen map editor. Eén van de punten van deze nieuwe shooter is dus ook een mapeditor. In tegenstelling tot de meeste andere shooters kan je eigenlijk meteen na installatie aan de slag met de mapeditor. Geen uren onderzoek over de editor en geen ingewikkelde tekstbestanden. De mapeditor is in feite hetzelfde als zoals we die allemaal kennen van TrackMania Forever en TrackMania 2, je kiest eerst tussen de simpele en de geavanceerde editor.

Ik heb de multiplayer van deze bèta gespeeld. Er zijn verschillende soorten gamemodes. Ik heb niet alle modi gespeeld omdat ik ze niet allemaal gevonden heb in de servers waar ik uit kon kiezen.

  • Melee
  • Royal
  • Battle
  • Battle Waves
  • Elite
  • Joust
  • Jailbreak.
  • Mijn favoriet om te spelen was Royal. Hierin speel je in een grote dome (the off-zone). Deze free-for-all heeft als kenmerk een grote paal in het middel van de map. De eerste die hier is activeert de off-zone, wat betekend dat de dome langzaamaan kleiner wordt. Wordt je geraakt door de dome dan ben je dood. Soms duren deze potjes ook maar 2 minuten want iedereen kan je dood schieten. Succes. Melee is een free-for-all waarin je punten krijgt voor het neer schieten van je tegenstanders. De eerste die het limiet behaald is de winnaar.

    Battle is een team modus. Ook deze modus heeft een paal, dit maal twee. Ieder team heeft zijn eigen paal. Behaal punten door tegenstanders neer te schieten of de paal van de tegenstander te veroveren. Het eerste team welke het limiet behaald is de winnaar. Battle Waves is een variatie op Battle. Ook palen, maar in twee ronden. Eén ronde ga je aanvallen en de andere ronde ben je aan het verdedigen. In Elite heb je twee teams van drie spelers en één paal. Eén speler van één team mag gaan aanvallen en het andere team mag de paal verdedigen. Je kunt de ronde winnen door de drie verdedigers te killen of de paal voor slechts 1.5 seconde te activeren. Deze paal kun je pas na 45 seconden veroveren, en daar heb je ook maar beperkt de tijd voor. Deze heb ik zelf helaas niet gespeeld.

    In Joust mag iedere speler een beperkt aantal keer schieten en moet je één van de palen aanraken om weer munitie te bemachtigen. Het spel eindigt wanneer één speler zeven punten heeft bereikt.Jailbreak is door een speler ontwikkeld. Je speelt in twee teams. Als je gedood wordt dan beland je in de gevangenis. Alleen teamgenoten kunnen je bevrijden. Als je als team al je tegenstanders opgesloten hebt scoor je 1 punt. Het team dat als eerste de puntenlimiet haalt wint.

    Ik heb me echt prima vermaakt met deze game. Ik moet speciaal wel even HaagseSmurf bedanken. Hij is een van de MasterAdmins van de Smurfen. Ik heb veel op de Smurfen Server gespeeld en hij heeft me veel uitleg gegeven toen ik het even echt niet meer begreep. Zoals belooft hierbij dus ook een linkje naar de Smurfen Clan site. Alle Smurfen en Smurfinnen zijn er welkom.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.