Voor jullie heb ik de game Verschrikkelijke Ikke op de PlayStation 2 gespeeld. Sommige termen zullen in het Engels zijn aangezien ik het spel Engelstalig heb gespeeldDe game Verschrikkelijke Ikke is een game van de gelijknamige film. Je speelt Gru, een slechterik die heeft besloten om samen met zijn minions de maan te gaan stelen. Om dit te kunnen bereiken gaan ze met zijn allen een raket bouwen. De minions zijn kleine gele wezens die niet al te slim overkomen. In het begin van het spel krijg je een filmpje te zien hoe Gru van plan is om de maan te stelen. Daarna krijg je ook uitleg over hoe je de wapens moet gebruiken en hoe je de minions het beste kunt gebruiken. Je hebt een wapen waardoor je hoger kan springen en een wapen waarmee je allerlei dingen kunt bevriezen. Het kan zijn dat je als je bijvoorbeeld van A naar B wilt, je een minion ergens neer moet zetten. Vervolgens bevries je hem, zodat hij een verzwaard punt is en de poort open gaat. Maar het zou ook kunnen dat je de minions op elkaar moet zetten om ze vervolgens omver te blazen. Op die manier creëer je een bruggetje waar je over heen kunt lopen.

Gru´s Lab:In het begin van het spel ben jij bij Gru´s lab en kan je nog niet verder naar een ander level. Gru´s lab is een tutorial waarin wordt uitlegt hoe je diverse obstakels kunt overwinnen.Bank of Evil:Als je Gru´s lab hebt voltooid krijg je de keuze uit 2 andere missies, een daarvan is Bank of Evil. Als je die aanklikt krijg je weer een filmpje waarin wordt uitgelegd wat er te vinden valt in de Bank of Evil. Als je dat level hebt voltooid krijg je een onderdeel om je raket mee verder te bouwen, zodat je een stapje dichterbij de maan komt.Vectors Lab:En dan is er ook nog Vectors Lab. Ook als je die aanklikt krijg je weer een filmpje te zien waarin wordt uitgelegd wat je kunt vinden in Vectors Lab om je raket mee verder te kunnen bouwen. Als je Vectors Lab hebt voltooid krijg je dat onderdeel. De missies en ook de tutorial zijn eigenlijk een soort puzzels, want steeds zoek je hoe je een obstakel kunt overwinnen. Soms is dat met behulp van je minions en soms dus alleen met je wapens. Zodra je een obstakel hebt overwonnen krijg je weer de volgende.

Behalve de single-player zijn er ook nog 4 verschillende soorten multiplayer games die je met zijn tweeën speelt. Je kunt dan kiezen om te spelen als Gru of Vector. Vector is overigens de rivaal van Gru. Alle multiplayers speel je in een vliegtuigje.De vier verschillende multiplayer:
Dogfight:Bij Dogfight gaat het erom dat je de vijand neer moet schieten. Als je vijf keer je vijand hebt neerschoten win je het spel. Overal door het hele spel vind je een soort van upgrades om je wapens beter te kunnen maken. De map is voor twee personen wat aan de grote kant, dus kan het wat langer duren voordat jij je tegenstander ziet en dan moet je er achteraan. Zodra je hem hebt geraakt wordt die weer ergens anders gespawned. Floating Fortress:Bij Floating Fortress krijgen jij en je tegenstander een vliegend fort wat rondvliegt. Het doel ervan is dat jij het fort van je tegenstander probeert kapot te maken. Je hebt dan niet alleen te maken met je tegenstander die jou probeert tegen te houden, maar ook het fort zelf. Het fort schiet namelijk raketten naar je toe. Deze map is dan wel weer de juiste grootte omdat die niet te klein is en je alleen eigenlijk achter het fort aanvliegt.Amass Minions:Bij Amass Minions moet je proberen zoveel mogelijk minions te verzamelen, maar je kunt natuurlijk ook je tegenstander een potje gaan vervelen door hem neer te schieten. Zodra hij is neergeschoten verliest hij de helft van zijn minions die jij dan weer mooi kunt oppakken. Deze map is hetzelfde als de map van Dogfight, maar het is voor dit spel ideaal. Je bent meer bezig om al die minions op te pakken, dan dat je achter je tegenstander aan het aanvliegen bent.Ring Quest:Bij Ring Quest moet je proberen zoveel mogelijk ringen jouw eigen kleur te maken. Voor Gru is dat groen en voor Vector is dat oranje. Als jij een ring je eigen kleur hebt gemaakt kan je tegenstander erdoorheen vliegen om het zijn kleur te maken. Ikzelf vond het dan ook makkelijker om achter mijn tegenstander aan te vliegen. Deze map is hetzelfde als Floating Fortress, maar ik vind dat het voor Ring Quest wel wat groter zou mogen.

Conclusie:
Het spel ziet er zelf grappig uit en is helemaal niet moeilijk om te spelen. Voor mij was het in het begin wat lastiger, omdat ik gewend ben om met een Xbox controller te spelen en dan heb je opeens een PlayStation controller in je handen. Maar zodra ik eenmaal aan het spelen gewend was speelde het zeer soepel. De multiplayer is voor een paar keer leuk om te doen, maar niet dat je het heel vaak achter elkaar zou doen omdat je het maar met twee mensen kunt spelen. Ik denk ook dat de leeftijdsgroep voor dit spel voor de iets jongere is, maar voor mensen die gewoon zin hebben in een snel spelletje met een beetje denken is Verschrikkelijke Ikke ideaal.Score:Gameplay: 7/10Fun: 6/10Levensduur: 6/10Graphics: 7/10Geluid: 7/10Originaliteit: 7/10Eindscore: 6,7

2 Comments on “Review: Verschrikkelijke Ikke (PS2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.