Het post-apocalyptische land van Ooo, een magische wereld vol mutanten waarin bijna alles mogelijk is. De enige mens van het land van Ooo, Finn en zijn trouwe compagnon, hond Jake en hun geweldige avonturen. Helaas komt aan alles een einde, zo ook Adventure Time, het laatste seizoen is te zien eind dit jaar op Cartoon Network.

Na tien seizoenen waarin wij de epische avonturen van Finn en Jake mee hebben mogen maken, heeft Cartoon Network laten weten dat seizoen 11 het laatste seizoen van Adventure Time zal zijn.

Wie kent Adventure Time niet?! Elke aflevering maken Finn en Jake weer een nieuw avontuur mee in het magische land van Ooo. De afleveringen zijn korter dan 15 minuten, een seizoen bingewatchen kan dus in een middag! Wat ik leuk vind aan Adventure Time is dat iedereen ook daadwerkelijk ouder wordt. In sommige cartoons worden de karakters niet ouder, maar staan ze stil, terwijl dit juist een extra dimensie geeft aan een serie dat de tijd wel verstrijkt.

Mijn favoriete aflevering is aflevering één van seizoen één “Slumber Party Panic”. Het idee om de doden tot leven te wekken is al een eeuwenoud concept, omdat ik ook van horror houd spreekt dit mij heel erg aan. Ik wist niet of Adventure Time een serie voor mij zou zijn, omdat ik meer van anime ben dan van cartoons, toch sprak de eerste aflevering mij meteen aan, ik heb dan ook het eerste seizoen in één zit afgekeken. Wat ik in de eerste aflevering  miste was een uitleg, waar zijn wij, het speelt zich niet af op een bekende plek of in een bekend land. Het verhaal begint meteen ergens, terwijl je de karakters en de wereld waarin het zich afspeelt nog niet kent. Adventure Time is een serie die je zonder dat je het achtergrond verhaal kent wel kan volgen. Dus je kunt ook in latere seizoenen instappen.

Van Adventure Time wordt gezegd dat het voor alle leeftijden zou zijn, maar is het wel zo geschikt? Er komen enge monsters in voor, wapens en er komt enigszins grof taalgebruik in voor wat misschien niet alle ouders goed zullen keuren. Ik heb daarom kijkwijzer geraadpleegd voor seizoen één, zij adviseren om je kinderen vanaf negen jaar pas te laten kijken.

Voor de mensen die de serie nog nooit gekeken hebben en nieuwsgierig zijn geworden, check dan de Cartoon Network website. Zou je niet genoeg krijgen van de serie, er zijn ook games van! Zoals: Adventure Time Finn and Jake Investigations.

Klik hier om de teaser trailer van Adventure Time te bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.