Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Nightmares From The Deep – The Sirens Call Collector’s Edition.Sarah Black heeft een haar dochter kunnen bevrijden uit de handen van een voormalige piraat. Hij had een pact met Davy Jones gesloten en dit heeft voor veel narigheid gezorgd. Je hebt het pact kunnen breken en bent weer veilig terug in het museum waar jij als curator werkt. Op een rustige avond hoef je niet te rekenen.De inwoners van Kingsmouth kennen je reputatie en hebben jouw hulp ingeroepen. Mensen veranderen langzaam in visachtige wezens, omdat de kwaadaardige burgemeester een pact heeft gesloten met Davy Jones. Het is aan jou om de inwoners en de gevangen sirene te bevrijden en het pact te verbreken!

Zodra je op het eiland aankomt breekt de hel los. De visser die jou kwam zoeken in het museum rent naar zijn huis, een boze menigte lijkt buiten het huis samen te komen. In het huis heeft de visser de sirene verstopt. Hij had haar bevrijd uit de klauwen van de burgemeester, maar hij is haar toch op het spoor gekomen. Voor je het weet mist het halve huis en gaat de Kraken er met de sirene vandoor. Jij moet het dorp in en op zoek gaan naar een manier op de burgemeester en zijn kwaadaardige pact te stoppen. Door goed rond te zoeken in de omgeving kom je vele aanwijzingen tegen over de plannen van de burgemeester. Ieder voorwerp leidt naar de oplossing om de sirene te bevrijden.

Sommige dorpsbewoners willen je graag helpen en jij zult dan wat voor ze moeten doen. Ze willen bepaalde voorwerpen hebben en geven je dan een hint of aanwijzing. Het spel zit boordevol met puzzels die je op zult moeten lossen. Dit zorgt voor een fijne afwisseling. Lijkt dit je een spannend verhaal maar vind je die zoekafbeeldingen maar niks? The Sirens Call heeft een fijn alternatief waarbij je de nuttige voorwerpen vindt, nadat je een spel mahjong hebt gedaan. Wederom een prettige afwisseling op het reeds bekende zoek-en-vind concept. Ga je toch liever op zoek naar voorwerpen? Dat kan altijd, naast de zoekafbeeldingen valt er nog zat te ontdekken in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de vele verborgen voorwerpen die overal in het avontuur verstopt zijn. De Collector’s Edition bevat bovendien een spannend bonuslevel, prachtige wallpapers en nog veel meer. Durf jij het op te nemen tegen de burgemeester en zelfs tegen Davy Jones? Red de inwoners van deze gruwelijke vloek en bevrijd de sirene!

Conclusie:Nightmares From The Deep – The Sirens Call Collector’s Edition is een prachtig zoek-en-vind spel waarbij je het op moet nemen tegen een kwaadaardige burgemeester. Hij heeft een pact gesloten met Davy Jones waardoor alle inwoners in visachtige wezens veranderen! Zoek voorwerpen, los puzzels op en probeer zo dichterbij de gevangen sirene te komen. Lukt het jou om haar te bevrijden? Nightmares From The Deep – The Sirens Call Collector’s Edition is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.