Kane, de bekendste en onmisbare character uit het Command & Conquer universum is de leider van de Brotherhood of Nod en is als een god voor zijn volgelingen . Hij speelt in een groot deel van de C&C serie een grote rol en zonder de acteur achter Kane zouden de game cinematics een stuk minder boeiend zijn.

“You can’t kill the messiah”

Kane heeft een zeer hoog IQ en mag mede dankzij zijn tactisch inzicht en extreme charisma een genie genoemd worden. Met propaganda en informatie weet Kane veel volgelingen tot zich te trekken en maakt hiermee de Brotherhood of Nod tot een militaire grootmacht die machtig genoeg is om het tegen de rest van de wereld op te nemen. In elke C&C game waarin Kane voorkomt, heeft hij dezelfde physieke uitstraling en komt voor het eerst in beeld als adviseur van de Sovjet-Unie in het jaar 1950. Diepgaande en geheime informatie in de Brotherhood vertelt dat hij zeer oud en onsterfbaar zou zijn, zelfs nadat hij meerdere keren gedood zou zijn in de Tiberium oorlog door zijn tegenstanders van het Global Defense Initiative. Hij blijft aanwezig als leider en profeet en hiermee verdiend Kane zijn naam als ultieme en enige leider van de Brotherhood of Nod. Dit zijn echter niet de enige highlights uit zijn leven.

Kane verteld zijn volgers dat hij de mensheid aantrof in hutten en grotten. Dit zou betekenen dat hij duizenden jaren voor de geboorte van Christus al aan zijn plannen is begonnen om de mensheid te leiden naar een toekomst in een Tiberium wereld. Hij begeleide de mensen met kennis en gereedschap en richt vervolgens rond 1800, een op dat moment geheime, Brotherhood of Nod op. Gevestigd in het midden oosten en Afrika gebruikt Kane het buitenaardse Tiberium om Nod voorgoed op de kaart van de wereld te zetten als supermacht. Het gebruik van de giftige Tiberium mineralen om Kane’s leger te bouwen, staat bij hem en zijn volgers bekend als de Technology of Peace. Dit resulteert uiteindelijk in meerdere Tiberium oorlogen tussen de Brotherhood of Nod en het Global Defense Initiative. Hoe is het mogelijk dat een persoon zo lang kan leven? Kane lijkt meer dan zomaar een mens, maar zal dit in de C&C games nooit toegeven of kenbaar maken.


Kane staat bekend als een leider die geen falen duldt en leden van de Brotherhood die niet aan zijn verwachtingen voldoen of in zijn ogen falen, worden met harde hand gedood zoals in de C&C games te zien zal zijn. Het ultieme doel van Kane is om de mensheid de toekomst in te leiden in een wereld die is geconsumeerd door Tiberium. Dit zorgt ervoor dat na meerdere oorlogen de wereld vrijwel vernietigd is.

Volg Kane en word onderdeel van zijn toekomst als zijn rechterhand en speel als zijn Commander in een game franchise die onder gamers zeer hoog aangeschreven staat sinds de release van Command & Conquer in 1995.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.