Lleonie neemt ons mee naar de wondere wereld van Japan, maar dan lekker nerdy! In deze blog verteld ze over het gamen in Japan.
Japanners zijn dol op elektronica, dat wisten we al. Vorig jaar zag ik bijna iedereen nog met een klaptelefoon en dit jaar zag ik bijna alleen maar iPhone’s. Het lijkt wel of ze nog meer op hun telefoon zitten dan ze al deden, want op de nieuwe smartphones is er nog meer mogelijk. In de metro en trein is iedereen altijd druk bezig met berichten sturen, manga lezen (ja, dat doen ze nu ook voornamelijk digitaal) en gamen natuurlijk.

Blijft maf om te zien, een zakenman op een PSP

Bij ons in het westen zijn het vooral kinderen en jongeren die een Nintendo DS of een PlayStation Portable hebben en daar veel op gamen maar in Japan staat leeftijd er los van. Ik heb mensen van alle leeftijden games zien spelen op een Nintendo DS of PlayStation Portable. Al moet ik zeggen dat ik meer mensen heb gezien met een Nintendo DS dan met een PlayStation Portable, volgens mij richt Nintendo zich op een grotere doelgroep dan PlayStation.

Mijn ouders snappen helemaal niks van een Nintendo DS en zeker niet hoe ze een game erop moeten spelen. Daarom was het altijd grappig om iemand van mijn moeders leeftijd te zien gamen of een man in pak, dat zou je in Nederland zeker niet zien.

Ook zagen we een hele groep mensen staan voor een grote elektronica zaak (6 verdiepingen elektronica heaven). We denken dat er een soort event was, mijn vriend zag iemand Pokemon spelen dus misschien konden ze een speciale Pokemon krijgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.