Voor de verandering geen game review maar een ‘bookreview’… Over games en records. Gamer’s associeer je in eerste instantie misschien niet met het lezen van boeken maar, zolang het boek over gamen gaat en veel plaatjes bevat is dit voor iedere gamer goed te doen!
Het is alweer de zesde editie van de Guinness World Records 2013 Gamer’s Edition reeks. Een best dikke pil van 216 pagina’s vol game weetjes en feitjes, game records, en veel plaatjes. Al snel merk je dat dit niet een gewoon boek is, overal staan kleine hokjes met tekst. En van rechts naar links of van achter naar voren door dit boek bladeren en lezen maakt dan ook niet uit.

Guinness World Records 2013 Gamer’s Edition is opgedeeld in 13 onderdelen zoals Hardware, Shooters, Action-Adventure, Sports en Casual Gaming. Tussen de hoofdonderdelen zijn ook nog 12 ‘Features’ te vinden. Dit zijn dubbele pagina’s met onderwerpen als ‘Girl Power-Up’, ‘Gamer Weddings’, ‘Celebrity Gamers Exposed’ en ‘E3 Gamer’s Guide’.

rg fijn is dat er in dit boek ook behoorlijk wat aandacht aan de vrouwelijke gamers geschonken word. De feature pagina ‘Girl Power-Up’ spreid zich over twee bladzijdes en staat bomvol weetjes en feiten over vrouwen in de game wereld. Samus Aran, Lara Croft, Ms. Pac Man, Bayonetta en Jennifer Hale worden allemaal uitgelicht.

Naast alle weetjes en feiten zijn er natuurlijk ook Guinness World Records te vinden. Er zijn zelfs wat dames die een gamerecord hebben gezet, hoewel de meerderheid over het algemeen toch man is. Onder de vrouwelijke recordhouders hebben we ‘The most succesfull female Soulcalibur Player’, ‘Most Super Mario Kart Records (female)’, en ‘Longest Computer Card Game Marathon’ tussen twee vrouwen.

Er schijnen ook heel wat celebrity’s stiekem te gamen. Zo komen onder andere Milla Kuniz, Cameron Diaz en Jessica Simpson naar voren als World of Warcraft spelers. Emma Stone was vooral erg verslaafd aan Farmville. Ze schijnt haar Facebook account te hebben verwijderd omdat ze anders teveel Farmville speelde.

Dit boek is een echte aanrader voor elke gamer! Een klein nadeel is wel dat het allemaal in het Engels is, maar gezien de meeste gamers deze taal goed onder de knie hebben moet dit geen probleem zijn. Elk game aspect komt aan bod en het boek is enorm up-to-date. De Nintendo Wii U, Bioshock Infinite en Super Mario Bros. kun je allemaal in dit boek vinden.

Guinness World Records 2013 Gamer’s Edition is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor € 13,99. Zelf ook een record maken? Verbreken? Of bedenken? Dit zijn de stappen die je moet doen om ook een gamerecord te zetten, of neem een kijkje op de website.

 

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.