Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel My kingdom for the princess.In My kingdom for the princess speel je de nobele ridder Arthur, die na een boel tegenslagen voor het koninkrijk de prinses terug moet halen. Het koninkrijk is getroffen door een gigantische tornado die behalve veel dieren en mensen mee nam, ook veel schade heeft aangericht. Tot overmaat van ramp heeft de tornado ook een draak wakker gemaakt die volgens de legendes vele mensen zal opeten voordat hij vol is en weer gaat slapen. De koning is tijdens de tornado getroffen door bliksem en niemand weet of hij het zal halen. Daarom zal de prinses snel naar het kasteel gebracht moeten worden. De ridder zal als dank een groot kasteel krijgen, maar dan moet hij wel eerst zijn missie volbrengen! Herstel de wegen en bruggen en help de ridder in zijn missie om het koninkrijk te herstellen.

Om de prinses naar het koninkrijk te brengen moet je veel gebieden vrijspelen zodat je er met je koets langs kan. Met behulp van werkers zal je de paden vrij moeten maken en grondstoffen moeten verzamelen. In het begin zal je één werker hebben, en je krijgt een paar doelstellingen die je moet voltooien. Zo krijg je in het begin de doelstelling om alle wegen te repareren, en zal je later doelstellingen krijgen om bijvoorbeeld bruggen te repareren, pakhuizen op te bouwen of een bepaalde hoeveelheid goud te verzamelen. Na de eerste paar levels krijg je de mogelijkheid om huidige gebouwen ook te upgraden. Wanneer je het gebouw van je werkers een upgrade geeft, kan je met twee werkers tegelijkertijd doelstellingen voltooien. Je kan de houtzagerij en de boerderij upgraden om meer hout en voedsel per spelminuut te krijgen, dat heb je nodig om je werkers bezig te houden. Een pakhuis zorgt voor meer opslag van goederen en een goudmijn zorgt voor een bepaalde hoeveelheid goud per spelminuut. Op deze manier zal je een weg door de chaos van de tornado moeten creëren om de prinses weer veilig thuis te krijgen.

Tussen de levels door heb je stukken verhaallijn, waar je een voorbereiding krijgt over het gebied wat in de komende levels getrotseerd moet worden, maar ook over de prinses en de ridder. Naast de gewone levels zijn er ook verschillende minigames die tussendoor gespeeld kunnen worden voor extraatjes, zoals een puzzel van een picknicktafel die ervoor zorgt dat je meer voedseleenheden krijgt per spelminuut als je de minigame voltooid hebt. De leuke minigames tussendoor zorgen ervoor dat het spel afwisselend blijft en de goede verhaallijn met leuke personages maken het spel tot een prachtig geheel. Je hoeft niet bang te zijn dat dit spel geen uitdaging heeft, want ieder level kan perfect worden uitgespeeld. Wanneer je een level binnen een bepaalde tijd weet te voltooien krijg je de kans het kasteel voor de ridder uit te breiden. Maar als je een spel niet binnen die tijd weet te voltooien zal het kasteel niet uitgebreid worden en heb je de kans om het spel opnieuw te spelen voor een perfecte score. Speel alle levels binnen de tijd uit en je ridder zal goed beloont worden met een prachtig kasteel wat jij hebt opgebouwd. Weet jij alle gebieden goed op te ruimen zodat de prinses op tijd bij haar vader zal zijn? Weet jij om te gaan met enge vleermuizen en spoken die je werkers bang maken, en ervoor te zorgen dat de ridder zijn missie weet te voltooien?

Conclusie:My kingdom for the princess is een vrolijk en vlot spel wat je mee neemt op een reis van een nobele ridder die de prinses bij haar vader terug moet brengen. Een ongeluk heeft ervoor gezorgd dat het koninkrijk in chaos ligt en je zult onderweg vele uitdagingen moeten trotseren om de prinses veilig thuis te brengen. Ligt een groot kasteel op je ridder te wachten als hij de prinses heeft thuis gebracht? Of wacht er liefde voor de ridder aan het eind van dit avontuur? Zal de prinses op tijd thuis zijn om haar vader, die door bliksem geraakt is, nog te zien? My kingdom for the princess is een spel gebaseerd op tijd en die vlot gespeeld wordt, met mooie grafische omgevingen en vrolijke en komische personages. De minigames maken het spel afwisselend en geven leuke extraatjes die tijdens de levels ook goed te gebruiken zijn. Kan jij het lot van dit koninkrijk tot een goed einde brengen?My kingdom for the princess is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.