Op het gebied van Social Media is er genoeg te doen op internet. Zo heb je Hyves, Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Google+ en nog veel meer. Iets wat nieuw is en steeds populairder wordt is Instagram. Tijd om hier wat meer over te weten te komen.

Instagram draait om foto’s, jouw foto’s op internet zetten en deze bewerken als je dat leuk vindt. Hoe werkt het precies? Je maakt een foto met je mobiel, je past deze aan zoals jij hem mooi vindt. Je kan voornamelijk spelen met de kleur van de foto. Maak je hem zachter of juist feller of moet hij een broodrooster look hebben. Wil je een foto met een wazige lijn of een rondje, ook dat is mogelijk. Zo geef je er wat meer sfeer aan. Je plaatst je foto online, je hebt wel een Instagram profiel nodig, en je deelt hem met je vrienden.

Het fijne aan Instagram is dat je het af kunt schermen. Zo volg ik zelf een aantal mama’s die hun kids erop zetten. Ik vind het zelf maar niks als iedereen foto’s kan zien van mijn baby. Zo heb ik alle social media afgeschermd. Dit kan met Instagram ook. Mensen moeten je dan uitnodigen om je te mogen volgen.

Verder kun je iets ‘liken’ en er een reactie op geven. Als je iets liked komt je naam erbij te staan. Je kunt er zelf voor kiezen om meldingen te krijgen als iemand je wil toevoegen om te volgen of als je een reactie krijgt op een foto.

Heel veel valt er eigenlijk niet over Instagram te vertellen, behalve dat het erg leuk is en er verschillende applicaties zijn om je foto’s nog meer te bewerken. Er zijn applicaties die je moet betalen, maar ook gratis apps. Zo heb je bijvoorbeeld Instaframe. Dit is een applicatie dat je foto’s aan een collage kan toevoegen en meerdere foto’s erin kunt verwerken. Zo heb je bijvoorbeeld: InstaFrame, Photo Collage, InstaCollage, InstaPicFrame en nog veel meer.

Tegenwoordig kun je Instagram ook via je PC gebruiken. Instagram is verkrijgbaar voor de iPhone en Android telefoons en tablet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.