Als je de nieuwtjes afgelopen tijd gevolgd hebt van deze game, over paarse dildo’s en pikant geklede meisjes dan verwacht ik toch een behoorlijke twisted game. THQ bracht de game Saints Row The Third uit en ik heb deze voor jullie mogen spelen.

Tijdens Firstlook 2011 heb ik een persbijeenkomst bijgewoond van Saints Row The Third. Ik zette eerlijk gezegd gelijk mijn vraagtekens bij de game. Een sexy geklede dame rende rond op het grote beeldscherm. Het zag er wel grappig uit maar het was een beetje over the top als je het mij vraagt. Ik gokte dat het een echte mannen game is voor de gamers die houden van sexy stoeipoezen en een potje rondscheuren.

Op het moment dat ik start met de game valt me op dat er weinig serieus aan is. The Saints is een bende waar je lid van bent. Eerst transporteer je een persoon genaamd Stillwater. Wat ik wel grappig vind is dat je in het intro in Star Wars stijl verwelkomt wordt. Het melodietje erachter maakt het gewoon grappig.

Eenmaal op straat moet je opdrachten uitvoeren zoals iemand ontvoeren, een bank overvallen wat niet helemaal volgens plan lukt. Om tot deze opdracht te komen moet je eerst allerlei hindernissen nemen terwijl je op de hielen wordt gezeten door de politie en een andere bende die achter je aanzitten. Helaas voor je personage moet hij de nodige kogels moet zien te ontwijken.

Je personage is trouwens niet zomaar iemand, je bent de bende leider van The Saints. Na de overval waarbij je in de gevangenis beland kun je jouw personage aanpassen. Je kunt de keuze maken of je een man of vrouw speelt, verschillende kapsels en je gezichtsuitdrukking behoren tot de mogelijkheid om een transformatie te ondergaan.

Maar niet teveel over het verhaal. Je moet de game zelf spelen om te snappen wat voor sarcastische, onserieuze en melige game het is. Ik ga verder in op de graphics. Tijdens Firstlook vond ik alles er wel aardig uitzien maar toen ik de game speelde vielen me de scenes van de filmpjes wat tegen. Tijdens het gamen zelf ziet alles er goed uit en zie ik weinig tot geen bugs voorbij komen. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je voor tv hebt, wij hebben een redelijk hippe platte tv, hier is de game ook op getest en ziet hij er prima in orde uit.

De game valt onder een genre waar je van moet houden, ik heb een vermoeden dat hij veel op GTA (Grand Theft Auto) lijkt maar dan flink over the top. Veel actie, sarcasme en seks is terug te zien in de game. Je verveelt je gelukkig niet want er zijn missies genoeg. Gameplay: 8/10Fun: 8/10Levensduur: 8,5/10Graphics: 8/10 Originaliteit: 8/10Totaalscore volgens reviewer: 8,1

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.