Natuurlijk laat Ubisoft zich direct zien als er een nieuwe console of handheld uitkomt. Dit keer kwamen ze met Rayman 3D, de top titel die al op een aantal platforms te spelen was.TitelsAls je denkt dat Rayman 3D een nieuw spelletje is heb je het helaas mis. Rayman 3D kent vele namen. Als eerst kwam de game uit in 1999 voor de Nintendo 64, Dreamcast, PC en de PlayStation onder de naam “Rayman 2: The Great Escape”. Daarna ging het feestje verder en werd de game uitgebracht op de PlayStation 2 onder de naam “Rayman 2: Revolution”. Voor de Game Boy Color hadden ze hem “Rayman 2: Forever” genoemt, en de DS versie ging onder de naam “Rayman DS” over de toonbank. En alsof dit nog niet genoeg was is hij ook nog uitgebracht op de iPhone en iPod Touch. Maar dit alles wil niet zeggen dat deze game slecht is. Rayman 2: The Great Escape staat zelfs op de lijst van beste games allertijden.

RaymanWie kent hem niet het ventje zonder ledenmaten maar met haren als een helikopter. Veel mensen zijn er mee opgegroeid met alle 2D spelletjes waar je bijvoorbeeld mee kon leren rekenen en schrijven. En natuurlijk herkent de nieuwe generatie hem uit de game met de Rabbids al staan ze inmiddels redelijk los van elkaar. Rayman 3D speelt zich af in de wereld “De Glade of Dreams” helaas is er een invasie aan robot piraten uit de ruimte die de hele wereld hebben verwoest en overgenomen. Door Lums te verzamelen kun je de wereld redden en de 4 magische maskers weer bij elkaar brengen.Lums zijn gele vliegjes die gevangen worden gehouden in kleine kooitjes.In het begin zul je moeten ontsnappen uit de gevangenis waar je vast gehouden word maar daarna begint je avontuur met al je oude vrienden waaronder Globox en Ly.

Het spelJe zult de game vanuit een Third person perspectief spelen en waar er bij de Nintendo DS nog wat problemen met de besturing was is deze met de komst van Nintendo 3DS Cirkel-pad helemaal opgelost dit maakt dat je weer makkelijke hoeken en draaien kunt maken, als Rayman achter een zee monster hangt of gewoon heel snel van een soort glijbaan glijdt. De enige verandering ten opzichte van de eerder uitgekomen delen is de 3D functie, de game is geport naar 3D en is hier zeker in geslaagd. De filmpjes tussen de levels door maar ook de levels krijgen toch dat beetje extra als je hem in 3D speeld, de levels lijken een beetje ruimer en de filmpjes voelen dan wat nieuwer aan. Echter zit er één maar aan de 3D functie zodra Rayman dicht tegen een muur aan staat of er komen dingen door het beeld heen zoals blaadjes, vlindertjes, water- of modder druppels dan resulteert dit in een vaag beeld wat er alles behalve uit lijkt te komen. Dit kan erg verwarrend werken als je actief met je spelletje bezig bent.

De game is dus bijna een directe port van de Dreamcast versie maar mocht je deze nog nooit gespeeld hebben dan is het echt een aanrader. En voor gamers die al vergeten zijn hoe het verhaal ook alweer ging of gewoon een beetje nostalgie willen beleven kunnen deze game zeker wel waarderen. Voor mij hoeft echter de game niet nog verder geport te worden naar alle volgende generaties ik zoek mijn oude handhelds of consoles wel op wil ik deze game opnieuw spelen. Algemene informatie.Ontwikkelaar: UbisoftUitgever: UbisoftPlatform: Nintendo 3DSRating: 7+ (PEGI)Richtprijs: € 44,99 Gameplay: 9/10 Fun: 8/10 Levensduur: 8/10 Graphics: 6/10 Originaliteit: 6.5/10 Totaalscore volgens reviewer: 7.5

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.