Ik ben een ontzettende fan van Sackboy en Sackgirl. Je kunt ze zo lief en schattig aankleden en ze trekken zulke grappige gezichtjes. Toen ik hoorde dat LittleBigPlanet 2 uitkwam was ik al fan voordat ik de game gespeeld had. En helemaal happy ben ik natuurlijk dat ik de review voor jullie mocht schrijven! Lees verder naar het avontuur wat mijn Sackgirl beleeft in de grote wereld van LBP 2.

Twee jaar geleden bracht Sony de eerste game uit van de LittleBigPlanet reeks. De game werd uitgebracht voor de PlayStation 3. Nu, in het eerste kwartaal van 2011, is het de beurt aan LittleBigPlanet 2. De eerste game was wereldwijd ontzettend populair, maar dit tweede deel moet dat deel natuurlijk overtreffen. Ik kan jullie vast verklappen dat de game zeer zeker de moeite waard is om te spelen.

In de game wordt je wereld bedreigd. Een groot monster met de naam Negativitron heeft de wereld in brand gezet en zorgt ervoor dat de wereld vol loopt met kleine en grote kwaadaardige wezens. Maar voordat je hem tegenkomt ga je eerst op avontuur door verschillende gebieden.

Het begin komt me erg bekend voor van de eerste LittleBigPlanet game. Je start met de kennismaking van de besturing. Dit doe je door het intro level te doorlopen, waar ook de makers van de game weer voorbij komen. Je leert springen, rennen en voor en achter obstakels langs lopen. Nadat je klaar bent met dit level maak je kennis met Larry da Vinci die je op de proef stelt of je wel geschikt bent om hem te helpen. Hij maakt het je niet altijd even makkelijk en je komt behoorlijke obstakels tegen. Je moet je een weg weten te vinden over elektriciteit plaatjes die op de grond zitten en je moet soms puzzelen om ergens op te klimmen.

Wat betreft het eerste deel is er weinig veranderd. Zo is de besturing van de game nog steeds hetzelfde. Je kunt voor en achter dingen langslopen, sleept regelmatig met blokken en springt vrolijk rond. Wat wel een nieuw extraatje is, is een object wat je kunt gebruiken. Het object de ‘grapplinghook’ gebruik je regelmatig om jezelf te verplaatsen of om andere dingen op te pakken zoals cakejes om je mee te verplaatsen. Om het te begrijpen moet je het zelf proberen, het is erg leuk bedacht en soms wel behoorlijk lastig.

Ook grafisch lijkt de game precies hetzelfde als het eerste deel. Naar mijn mening is er erg weinig veranderd. Maar het eerste deel zag er op de PlayStation al erg goed uit, dus je hoort mij absoluut niet klagen over het tweede deel. Er zitten zo ontzettend veel details in de game verwerkt, elk stuk waar je loopt in de game heb je ogen tekort omdat er zoveel dingen te zien zijn. Ook hoe ze het hebben ontwikkeld dat je voor en achter objecten langs kan lopen hebben ze zo mooi bedacht.

Ik was bij deel een nog niet zo ver met het uitpluizen van de game dus bij deel twee werd het wel eens tijd om de extra’s te gaan ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen wereld pimpen en hem maken in de kleuren die jij mooi vind. Je kunt de gehele look veranderen. Verder kun je natuurlijk je Sackboy veranderen in een Sackgirl en hem of haar zo leuk mogelijk aankleden. Door het spelen van levels speel je outfits vrij. Vervolgens zet je er een leuk gezicht op en ren je vrolijk, boos of paranoïde door je level heen. Ook kun je buttons kiezen in je profiel, maar waar dit voor dient ben ik nog niet helemaal achter.

Naast bovenstaande extra’s kun je ook allerlei levels spelen die door andere gamers gemaakt zijn. En je kunt het zo gek niet verzinnen of andere gamers hebben het gemaakt. Je ziet de mooiste levels voorbij komen. Spelers van LittleBigPlanet kunnen zo creatief zijn. Zo heb ik natuurlijk een aantal levels zelf geprobeerd, zoals het Angry Birds level waar je met vogels obstakels om moet gooien net zoals in de originele game. Je vogels vliegen niet zo soepel, maar het idee begrijp je gelijk. Ook komen er vele Final Fantasy levels voorbij en zelfs Call of Duty: Black Ops kun je spelen in de game. Zelf zal ik het nooit proberen, maar respect voor de mensen die dit kunnen.

Heb je de game nog niet en twijfel je nog of je deze wil halen? Deze game is het dik en dubbel waard om toegevoegd te worden aan je collectie. Je hebt uren speelplezier en met de extra levels die gamers maken kun je niet uitgespeeld raken! Verder zijn de Sackboys en Sackgirls zo ontzettend schattig dat je er lang mee kan blijven spelen, op het moment dat je begint met spelen ben je niet zomaar gestopt. Verder vind ik de trophies halen altijd een hele leuke uitdaging en dat lukt je in deze game zeker! Kortom, weer een onwijs leuke, gave game voor uren speelplezier die je kunt blijven spelen doordat je elke keer nieuwe dingen ontdekt. Score:Gameplay: 9/10Fun: 8/10Levensduur: 9/10Graphics: 9/10 Originaliteit: 9/10Totaalscore volgens reviewer: 8,8

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.