Natalie Brooks: Mystery at Hillcrest High is een deel uit een trilogie waarin je op zoek gaat naar een bende die een misdaad van de eeuw gepleegd heeft. Om de plannen van de “Bende van de Zwarte Kat” te ontrafelen moet jij samen met Natalie verborgen voorwerpen zoeken en uitdagende minigames spelen op verschillende locaties.AlgemeenHet spel begint in ‘het nu’. Natalie en haar vrienden vliegen in een luchtballon, één van de Bende van de Zwarte Kat leden springt eruit met de laatste parachute en gooit daarna een staaf dynamiet de ballon in. Er volgt een grote explosie en opeens gaat het verhaal terug in de tijd, 2 dagen eerder wel te verstaan. Terug in de tijd kom je bij Natalies huis aan, en daar begint je avontuur. Ze krijgt een brief van een oude vriend die in de problemen zit en het is aan jou om hem te helpen…

GameplayHet spel speelt zich af in hoofdstukken, er word afgewisseld tussen verhaal, cartoon, mini games en dingen oplossen. Er is geen timer dus je hebt alle tijd. Iets wat ik nog niet eerder in de Denda games heb gezien (tenminste die ik tot nu toe gereviewed heb) is het gebruik van 3D models. Ook waren er voor mij wat nieuwe mini games bij zoals vissen vangen en vleermuizen wegjagen. Voor de rest was het weer vooral voorwerpen zoeken en raadsels oplossen. De game doet over het algemeen ook wel aan Totally Spies! denken, alleen dan zonder strakke pakjes en gave gadgets.

De plaatjes en getekende filmpjes zijn erg mooi, nadeel bij sommige stilstaande beelden is dat je de pixels soms erg naar voren ziet komen als er word ingezoomed om een moment spannend te maken.

GeluidDe muziek past goed bij de situaties waarin je je begeeft. Je hebt de optie om de muziek en geluiden uit te zetten maar dit is in mijn mening niet bevorderend voor de gameplay. De achtergrond muziek maakt het net even wat spannender!

ConclusieOver het algemeen is deze Denda game weer een typische Denda game. Niet erg origineel maar wel vermakelijk. Een echte casual game! Het verhaal is wel erg leuk, en de filmpjes ook. De minigames zijn afwisselend en de zoekgames zijn niet al te makkelijk. Ik ben erg te spreken over het gebruik van de 3D models, dit geeft de game weer een nieuwe dimensie en afwisseling. Leuke game voor het jongere publiek of voor mensen die soms even casual willen.

Score– Gameplay,7/10- Fun, 7/10- Levensduur, 6/10- Graphics, 7/10- Geluid, 6.5/10- Orginaliteit, 5/10Totaal 7.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.