Het is weer vrijdag! Dus tijd voor onze wekelijkse Casual Friday. Dit keer ga ik jullie meenemen in de wereld van Zuma.

Ik ben altijd helemaal fan geweest van schiet balletjes spellen. In Zuma kun je dit ook de hele tijd doen! De game is gemaakt door Zylom en voorheen kon je deze game spelen via de website van @home. Een leuke game om je bezig te houden tussen het msnen en vervelen door.

Tegenwoordig kun je de game via zylom.nl spelen. De bedoeling is dat je de Zylom Games Player installeert op je computer. Zonder deze gamesplayer kun je de game niet spelen. Dit kan een nadeel zijn als je er niet van houdt. Tenzij je verslaafd bent aan Zylom-games natuurlijk dan heb je hem al op je pc staan of je hebt hem meer nodig.

Zuma is een actie-puzzelspel waarbij je door verschillende levels gaat. Je ziet een kikker die balletjes schiet. De balletjes moet je per kleur schieten. Zodra je een kleur bij dezelfde kleur schiet verdwijnen de balletjes. Volg je het nog? Door de gekleurde balletjes in je spel weg te spelen krijg je punten en speel je een level uit.

Door balletjes weg te schieten kun je ook combo’s maken. Als je bijvoorbeeld een rij rode balletjes hebt met aan beide kanten blauw eromheen dan schieten de blauwe balletjes naar elkaar toe zodra de rode verdwenen zijn en zo verdien je veel punten. De combo’s maken is natuurlijk de leuke uitdaging aan de game. Naar mate de game verder gaat, wordt het steeds moeilijker. De levels worden moeilijker alles gaat sneller en je kunt behoorlijk wat keren in de knoei komen.

De muziek van de game past perfect bij de game. De muziek past echt bij het level of het moment dat je aan het gamen bent. Op het moment dat het zenuwslopend wordt krijg je ook een bijpassend muziekje.

Ik ben helemaal verslaafd geweest aan deze game totdat ik hem uitgespeeld had. Uiteindelijk is het me na flink mijn best doen gelukt. Ik vind het nog steeds leuk om deze game te spelen. Hoewel ik nu vaker andere varianten in dezelfde stijl speel, blijf ik terugkomen bij deze casual game. De game kun je online spelen via zylom.com of je kunt hem aanschaffen. Mocht je de game willen kopen dan kost deze €19,95 via de website van zylom. Leuk is als je hem online speelt en je registreert je dat je tegen andere spelers kunt spelen en proberen hun highscore te verbeteren.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.