Met de komst van Wii Sports Resort is er vanaf juli een vervolg op Wii Sports. Hieronder een preview van deze nieuwe Wii game die nog meer uit je Wii remote gaat halen met het Wii MotionPlus accessoire.In 2006 kwam de Wii in Europa op de markt met het spel Wii Sports. Hiermee konden de spelers de vele mogelijkheden van de WiiMote ontdekken. In 2009 gaat Nintendo nog een stap verder door een Wii MotionPlus accessoire toe te voegen. Deze zit bijgeleverd in de game Wii Sports Resort en kun je onder aan je Wii Remote klikken. Door het toevoegen van de accessoire kun je de bewegingen van de hand één-op-één terug zien op het scherm. Ook worden de bewegingen die je maakt zeer nauwkeurig nagebootst door de Mii op het scherm, hierdoor voegt de Wii MotionPlus ook weer meer diepgang toe aan de game.

Helaas zal de nieuwe Wii MotionPlus niet de eerder uitgekomen Wii-games ondersteunen. Je krijgt 1 Wii MotionPlus bij Wii Sports Resort, maar ze zullen ook los verkrijgbaar zijn.
Wii Sports Resort vindt plaats op een tropisch eiland. Veel games hebben dan ook een zomers tintje. De sporten die kunnen worden gespeeld zijn onder andere: Zwaard vechten; Power Cruising (racen op een waterscooter) en Disc Dog (Frisbeeën met een schattig Mii-achtige hondje). Ook zijn er minimaal zeven zomerbezigheden, welke dit zijn heeft Nintendo nog niet bekent gemaakt. In totaal zullen er waarschijnlijk tien minigames bij zitten. Veel van de Wii Sports Resort games zullen een Multiplayer optie hebben tot en met vier personen.
Sword Play
Sword Play is een minigame die erg lijkt op het Wii Sports Boxing. Veel mensen waren van mening dat Wii Sports Boxing niet de leukste mini game was maar de Sword Play versie in Wii Sports Resort lijkt meer vermakelijk te worden. Sword Play heeft in ieder geval de mogelijkheid om in plaats van doelloos voor je uit slaan ook met knoppen combinaties nieuwe moves te maken. Ook heb je de mogelijkheid dankzij de nieuwe hand één-op-één registratie de aanvallen van de tegenstander te blokken met jou zwaard en de aanval terug te kaatsen. Het doel van deze minigame is je tegenstander naar de rand van speelveld meppen zodat hij of zij eroverheen valt.
Je hoeft natuurlijk niet per se op tegenstanders tekeer te gaan. Je kunt ook lekker op potloden en houtblokken inhakken.
Power Cruising
Bij deze game wordt gebruik gemaakt van de WiiMote en Nunchuk om te sturen. Je moet de WiiMote en Nunchuk ook zo voor je houden alsof het lijkt dat je een stuur vasthoudt. Hierdoor kun je scherpe bochten maken door je armen te kantelen. Gas geven doe je door de WiiMote te draaien.
Algemeen
MotionPlus zal iets in eerder in de winkel komen te liggen dan Wii Sports Resort. Deze zal tegelijk verschijnen met EA’s Sports Grand Slam Tennis. Wii Sports Resort zal waarschijnlijk geen flop worden, de Wii MotionPlus extra zal een hele nieuwe dimensie gaan geven aan de game. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd.Platform: Wii | Release: juli 2009
Video Wii Sports Resort E3 juli 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.