Al eerder lieten we weten dat de grote WK-Gaming finale uitgesteld zou worden. Alleen vandaag is er op het internet te lezen bij verschillende collega’s dat de organisatie achter het ESWC door een rechter failliet is verklaard.. Betekend dit het einde van dit grootse evenement?De Franse organisatie achter de Electronics Sports World Cup is dus failliet verklaard en alle medewerkers achter deze Games-Services zijn ontslagen. De organisatie schijnt op 30 maart al failliet te zijn verklaard door een Parijse rechtbank. De bezittingen waaronder ook de merknaam ESWC zullen binnenkort door een curator worden geveild.

wrote
De ESWC werd voor het eerst in 2003 georganiseerd. Het toernooi van 2008 was de laatste editie. Nederlandse spelers wisten een paar keer de competitie te winnen. In 2004 won Sander ‘Vo0’ Kaasjager bij Painkiller, het jaar daarop won Manuel ‘Grubby’ Schenkhuizen bij WarCraft III: The Frozen Throne en in 2007 won Freek ‘XenoGear’ Molema bij Trackmania Nations.

Al eerder ging de Amerikaanse organisatie Cyberathlete Professional League over de kop. Op dit moment is alleen het grote evenement de Koreaanse World Cyber Games die nog bestaan. Hopelijk blijven ze dit nog een hele lange tijd doen, wat moeten de professionele gamers zonder hun vaste toernooien? Hopelijk vinden ze een leuke nieuwe organisatie voor de ESWC!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.