De game Max Payne gaat binnenkort naar het witte doek. Tot nu toe zijn de previews nog niet zo goed, maar vaak kun je zelf het beste oordelen. Even een geheugen opfrissing voor de mensen die hem binnenkort zelf willen beoordelen in de bioscoop.

De game

In het eerste deel van de third-person shooter uit 2001… Komt de jonge NYPD politieagent Max Payne ‘s avonds thuis en treft zijn vermoorde vrouw en dochter aan. Ze zijn omgebracht door junks die high waren van een toen nog onbekende synthetische drug Valkyr (V). Max wil antwoorden, en wraak.


Hij gaat werken bij de DEA (Drug Enforcement Administration).Als een hardnekkig virus verspreidt de drugs zich door de straten van New York. DEA, wil dat de drugs gestopt word. Ze willen een undercover agent laten infiltreren in de New Yorkse maffia familie (Punchinello), die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de drugs. Drie jaar later is Max undercover agent tussen gangsters en moordenaars. De baas van Max en zijn beste vriend zijn de enigen die zijn echte identiteit weten. Als zijn vriend vermoordt word, word Max door de politie onterecht als schuldige aangewezen waardoor alle gangsters en maffia erachter komen dat hij agent is. Max wil alsnog de bron van Valkyr vinden en dood iedereen die hem in de weg staat.In deel twee “The Fall of Max Payne” uit 2003… Is hij nog steeds opzoek naar antwoorden en loopt hij femme fatale Mona Sax tegen het lijf. Een vrouw die Max Payne in deel één al problemen bezorgde en waarvan hij dacht dat ze dood was. Samen vormen ze een team en proberen de antwoorden te vinden op de nog steeds niet beantwoorde vragen.
De film


De film van 100 minuten (of 86 minuten met cuts ) word geregisseerd door John Moore en politie agent Max Payne word gespeelt door Mark Wahlberg, bekend van o.a. The Perfect Storm, Planet of the Apes en Oscar-winnaar The Departed. Mona Sax word gespeelt door Mila Kunis bekend van o.a. That 70’s show en de stem van Meg Griffin in Family Guy.

De film is gebaseerd op het tweede deel van de game. Mona Sax zal samen met Max Payne een team vormen. Max werkt bij de DEA en Mona is een moordenares. De film werd eerst gezien als een “R” niveau film (Restricted – alleen volwassenen) maar na wat knip en plak werk van John Moore werd het een “PG-13” (Parental Guidance – met de leeftijd 13+) film terwijl de games een “M” (Mature – alleen voor volwassenen) niveau hadden. (M en R zijn hetzelfde maar verschillen bij games en films.)Rapper Ludacris zal Jim Bravura spelen. En er is ook een rol voor Nelly Furtado namelijk de rol van Christa Balder. Mark Wahlberg gaf toe dat hij de game niet gespeelt heeft maar zei wel dit over zijn assistent:“He plays it all the time, and I probably watched him play more than I should. It’s got a story line more complex than most video-game movies.”In de game word met “bullettime” gewerkt (slowmotion – vertragen van tijd) zodat je meer gangsters e.d. kunt neerschieten. Dit effect werd vooral bekend van The Matrix maar ook in de Max Payne filmtrailer laten ze iets van bullettime effecten zien.Of de film een grote hit wordt is de vraag maar daar zullen we snel genoeg achter komen. De film wordt verwacht op 16 oktober en is in Nederland voor 16 jaar en ouder.
De Trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.