2007 was een belangrijk jaar voor de games industrie. Niet alleen vanwege de super goede games, maar ook vanwege de Nintendo Wii. De Nintendo Wii heeft namelijk een nieuw gamespubliek opgeroepen waardoor de omzetten ook sterk omhoog gingen. In de VS is de opbrengst van de gamesindustrie zelfs $5,3 miljard gestegen! De PC heeft hier echter niet veel aan bijgedragen. Integendeel, de omzet van de PC is juist gedaald!. Van de verkochte games is nog geen 14% voor de pc, dit blijkt uit cijfers van de NPD groep. Het volgende stukje komt van Gamer.nl

wrote
Vorig jaar brachten games voor de PC nog $970 miljoen in het laatje, dit jaar is er slechts $911 miljoen omgezet. Consolegames doen het stukken beter. Met een totale omzet van $6.6 miljard vormen die ruim 35% van de totale Amerikaanse gamesindustrie.

Nog triester is dat de top tien van meest verkochte PC-games in 2007 amper uitgaat naar nieuwe spellen. De eerste twee plaatsen zijn namelijk bezet door (Uitbreidingspakketen van) WOW. Daarnaast staat The Burning Crusade van WOW op 4 en uitbreidings pakketten van de Sims-2 hebben zich ook in de top 10 weten te werken. Wat betreft nieuwe titels hebben alleen COD 4 en C&C 3 het goed gedaan, hoewel dat eigenlijk ook alleen maar gevolgen zijn op de eerdere delen.Je moet wel weten dat we hier over de Amerikaanse markt praten. In sommige Europese landen (met name Duitsland) is PC gaming bijv. nog heel erg in. Ook spreken we over de verkoop in de winkels en niet digitaal. Maar toch geven zulke verkopen ons niet veel hoop. Hopelijk maakt Starcraft II alle cijfers weer goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.