Het is weer tijd voor een nieuw dierenpakket voor Planet Zoo. Dat betekent acht nieuwe diersoorten en bijbehorende verrijkingsitems, maar dat betekent ook dat het tijd is voor update 1.9. Laten we kijken wat voor nieuws er allemaal op je ligt te wachten.

Laten we het eerst hebben over het Draslandpakket, het nieuwste dierenpakket in de reeks. Daarin maken we kennis met acht nieuwe diersoorten, waarvan één vivariumdier. Alle dieren hebben drasland (wetlands) als favoriete leefomgeving, wat betekent dat je moet zorgen voor veel afwisseling tussen land en water. De dwergotter, of kleinklauwotter, wil bijvoorbeeld veel diep water om in te zwemmen en is het ideale dier om onder water te bekijken. Deze zijn zo schattig om naar te kijken! Ze zijn een stuk kleiner (en schattiger als je het mij vraagt) dan de reuzenotter. In het nieuwe scenario park, Green Leaf Zoological, vind je dan ook al een mooi ingericht verblijf voor de otters. Dit water is echter net niet goed genoeg voor de otters om helemaal in te floreren, dus kleine aanpassingen zijn wel gewenst!

Verder zul je in dat nieuwe park nog veel meer waterige gebieden vinden, dus voldoende ruimte voor de andere diersoorten! Het park is wel een behoorlijke uitdaging moet ik zeggen. De capibara houdt ook erg veel van badderen en maak je heel blij met een warmwaterbron. Het water kon je al verwarmen met de daarvoor bestemde apparatuur, maar nu kun je ook mist toevoegen aan het water. Dat maakte het voor mij wel helemaal af! Deze feature hoort bij de nieuwe update, maar daarover straks meer. Behalve badderen in een bron willen ze ook graag voldoende zwemwater hebben. De capibara zijn ontzettend schattig en hun persoonlijkheid komt goed overeen met de realiteit. Voor de capibara, maar ook andere liefhebbers is de warmwaterkraan toegevoegd. Hier kunnen ze genieten van de warmte, mocht een spa niet in je budget zitten. Ook de brilkaaiman wil graag voldoende diep water om in te zwemmen. Zij zouden ook heel geschikt zijn om boven- en onderwater te bekijken. Voor hen maakte ik dan ook een mooi verblijf waarin voldoende zwemwater is waar mijn bezoekers onderwater kunnen kijken, maar ook voldoende plek om op te drogen en waar ze van bovenaf bekeken kunnen worden. Deze reptielen zijn erg mooi om naar te kijken en de details zijn prachtig.

Het vogelbekdier is ook een bijzonder dier om onderwater te kunnen bekijken. Deze Australische diersoort begeeft zich grotendeels in het water en is in het echte leven bijzonder moeilijk in gevangenschap te houden. In de digitale wereld is het gelukkig wel wat makkelijker, maar moet je natuurlijk wel aan de juiste vereisten kunnen voldoen. Ze hebben voldoende land, maar ook zeker voldoende diep en ondiep water nodig. Ze leven in kleine groepen (maximaal drie) en zijn geschikt om bezoekers te ontvangen. Het vogelbekdier is wederom goed uitgewerkt en gedetailleerd. Voor het vogelbekdier en andere onder water spelende dieren is er nu een onderzeeër om mee te spelen! De wilde waterbuffel ziet liever geen mensen in zijn verblijf, maar is dan ook groot genoeg om van een afstand te bekijken. Deze imposante dieren zijn met hun grote hoorns een bijzondere aanvulling op de al aanwezige hoefdieren. De groeven op de hoorns zijn echt heel netjes en natuurlijk en maken het dier nog imposanter.

De lechwe, een soort antilope, leeft in Sudan en Ethiopië en heeft dan ook relatief warme temperaturen nodig. Houd er dus rekening mee dat je voor hen voldoende verwarming verzorgt als jouw dierentuin zich in een koeler klimaat bevindt. Ondanks dat ze mooi zijn en uiteraard gewoon een toevoeging heb ik bij deze toch wel het gevoel “weer een antilope”. Dan is er nog de Chinese kraanvogel en nu ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van grote vogels, maar deze is wel bijzonder mooi. En zoveel grote vogels hebben we nog niet, dus dit is echt wel weer een mooie aanvulling. Tot slot dan nog het vivariumdier van dit pakket, de Donaukamsalamander. Een mooi woord voor galgje en een bijzonder dier om te zien rondzwemmen in zijn vivarium. De details van de strepen en stippen is erg gaaf om te zien.

Update 1.9

Dan nog even over update 1.9, wat weer wat fijne aanpassingen heeft gebracht. Allereerst kunnen de onderwijzers nu rondlopen en mensen onderweg iets vertellen over verschillende diersoorten of natuurbehoud. Mocht hun dierenpraatje dus voorbij zijn, dan gaan ze gewoon rondlopen! Dat maakt onderwijzers een nog leuker onderdeel en maakt ze veel functioneler nu ze niet gelimiteerd zijn tot een aantal dierenpraatjes. In een eerder artikel, waar de holen geïntroduceerd werden, noemde ik al dat het fijn zou zijn als meerdere dieren gebruik zouden maken van deze leuke feature. Nu kunnen het stokstaartje, de prairiehond en het vogelbekdier zich in kleine holen nestelen.

Een andere nieuwe feature is verdere aanpassingen van het water. Je kunt nu mist en bubbels toevoegen (super handig voor die warmwaterbron) en daarin verschillende intensiteit instellen. En om de warmwaterbron nog meer tot zijn recht te laten komen is er een nieuwe terreinmodificatie zodat je ondiep water of terrassen met één klik kunt vormen. Behalve de capibara zullen de makaken er ook heel erg blij mee zijn! Behalve deze nieuwe features zijn er ook weer veel bugfixes gedaan en is de game weer verder opgepoetst.

Alena’s oordeel

Het Draslandpakket voegt voor mij deels zeker weer wat toe, vooral in combinatie met de nieuwe update. De diersoorten zijn erg tof, vooral de capibara en het vogelbekdier vind ik erg leuk. Ook de kraanvogel is heel erg tof. Ik moet wel zeggen dat ik, met alle DLC, inmiddels erg veel keuze heb in diersoorten en dat dit soms als te veel kan aanvoelen. Als startende Planet Zoo speler zou ik dan ook zeker overwegen om keuzes te maken in de pakketten. Een nieuwe DLC brengt altijd nieuwe diersoorten, maar sommige komen wel veel overeen met andere diersoorten. Bijvoorbeeld de lechwe van het Draslandpakket, welke lijkt op de Nyala, Bongo en Antilope uit de basisgame. Als je het los van de rest bekijkt is het zeker wel een goed pakket met leuke nieuwe diersoorten en kan ik het pakket absoluut aanraden. Het Planet Zoo: Draslandpakket is nu verkrijgbaar via Steam voor €9,99.

+ Leuke nieuwe diersoorten
+ Bijpassende decoraties en verrijking

– Overeenkomsten met al bestaande diersoorten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.