Citybuilders kunnen best stressvol zijn met alle elementen waar je altijd rekening mee moet houden. Bevolking moet tevreden zijn, gebouwen moeten goed werken, productie moet op peil zijn, ALL THE THINGS! Fabledom probeert een verschil te maken door iets meer ontspanning aan te brengen en toch ook uitdaging toe te voegen.

Indie developer Grenaa Games werkte samen met uitgever Dear Villagers (Born of Bread, Terra Memoria) om deze magische, wonderlijke en gezellige wereld tot leven te brengen. Dit doen ze niet alleen op PC, maar in de toekomst ook voor consoles, zodat iedereen kan genieten van deze fantasierijke citybuilder. Early access was al een tijdje beschikbaar, maar een jaar en vele updates later is het tijd voor de officiële release met versie 1.0. Hieronder de key features van de game.

  • Creëer jouw Koninkrijk vanaf nul en bouw het vol met kastelen, barakken, huizen, boerderijen, velden en meer.
  • Pas de gebouwen aan naar jouw smaak, met een heleboel mogelijkheden om te varieren met decoraties om zo gezelligste en meest functionele stad te bouwen.
  • Bouw een leger, kies jouw kampioen en verdedig het koninkrijk tegen kwade buren en wezens. Ook kun je op verkenning uitgaan om andere plekken te veroveren met hulp van jouw helden. Wie weet vind je dan wel epic items en gear!
  • Vind een prinses of prins en trouw met voor echte liefde of fortuin. “Diplomatiek” is ook hier belangrijk in tijden van strijd en opbouw. Onderhandelen met anderen moet je dus niet té lichtelijk nemen. Misschien vind je een gezamenlijke interesse of vijandschap…

Het ziet er in ieder geval allemaal heel schattig en wholesome uit, ondanks de mogelijke vijanden en gevechten. Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over de game vind je op de Steam pagina en op het Discord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.