Ik mag graag dierentuinen bouwen in Planet Zoo en inmiddels is er al super veel bij gekomen sinds de release van de game. Ik bouw dan ook graag dierenparken Toch mis ik elke keer nog wel wat, vooral dieren die me dan nog zo leuk lijken om toe te voegen. Pinguïns was bijvoorbeeld eentje die ik bij de Arctic pack vond ontbreken, maar daar is nu verandering in gekomen! De Aquatic pack voegt namelijk de Koningspinguïn toe en nog veel meer tofs.

In deze nieuwe DLC voor Planet Zoo draait het allemaal om water. Laten we beginnen met de vijf nieuwe diersoorten. De vier diersoorten die je in een verblijf kunt plaatsen zijn de koningspinguïn, de grijze zeehond, reuzenotter en de Cuviers dwergkaaiman. Allemaal hebben ze behoefte aan veel water, maar er moet ook voldoende land zijn voor bijvoorbeeld de koningspinguïn. Je moet dus een mooie balans vinden voor ze. Ook moet je letten op de diepte van het water, want de dieren moeten zich voldoende kunnen verplaatsen, maar de onderwater voederstations moeten ook diep genoeg geplaatst worden. Je moet dus creatief bouwen! Voor alle dieren die zich onder water zo mooi voortbewegen is er een nieuw soort hek toegevoegd, namelijk dik glas. Het verschilt op zich niet zo veel van het glas wat er al was, maar nu lijkt het wel nog meer op het glas wat je in de dierentuin ziet bij een onderwaterverblijf. Naast deze vier is er ook weer een diersoort die in een vivarium, de diamantrugschildpad. Dit schatje heeft een vivarium waar je weer stukken decoratie aan kunt toevoegen om zijn verblijf te optimaliseren. Voor alle dieren moet je zorgen dat de temperatuur op orde is, dat was altijd al zo. Nu moet je echter ook zorgen dat de temperatuur van het water op orde is. Mooi extra puntje van aandacht. Ik mis wel een beetje wat extra speelgoed voor de dieren, als is de rubber eend wel erg leuk.

Naast al deze nieuwe dieren zijn er ook veel nieuwe constructie- en decoratiematerialen bij gekomen. Nieuwe stenen, planten (ook meer voor in het water), dierverwante decoratie en ook een nieuw voetpad. De nieuwe bioom voor deze DLC is natuurlijk Aquatic. Je bezoekers zullen graag onder water naar alle dieren willen kijken, dus je bouwvaardigheid wordt op de proef gesteld! Het geeft wel heel veel mooie creatieve mogelijkheden op deze manier. Ik weet niet of het bouwen van zulke onderwater observatieplekken makkelijker is geworden, ik vind het zelf altijd wel een behoorlijke klus om het mooi en netjes te krijgen, maar vooral veel proberen en oppoetsen helpt. Mocht je liever niet zelf gaan prutsen dan zijn er ook weer wat blauwdrukken om je mee te vermaken. Zo zijn er twee complete verblijven in blauwdruk te vinden en natuurlijk weer wat winkelruimte. Ook vind je een vuurtoren en andere strandachtige huisjes om je dierenpark tot een soort Noord-Europese kuststad om te toveren. Dit is alles is natuurlijk vooral interessant voor de sandbox modus. Ga je liever een uitdaging aan? Dan kun je dit op verschillende manieren doen in de Red Barn River Zoo. Je kunt een Challenge doen, maar ook gaan voor een getimed scenario met bijpassende opdrachten om het uitdagend te maken.

De dieren zijn weer leuk uitgewerkt. Zo zien de zeehondenpups er ook super wollig uit, echt heel lief! Ook de bewegingen onder water zien er heel natuurlijk uit, al ging het wel even mis toen mijn zeehond van het water het land op wilde. Blijkbaar was het zodanig onduidelijk voor haar dat ze niet wist of ze moest zwemmen of buikschuiven. Is allemaal goed gekomen hoor, even later schoof ze lekker door het zand. De luchtbellen onder water zijn ook een mooi effect en wordt ook goed gedoseerd.

Naast de nieuwe DLC is er ook een grote update uitgerold voor iedereen. Een van de grootste aanvulling is Animal Talks. Het iseen paal die je plaatst bij een dierenverblijf zodat mensen daar live uitleg krijgen over de toegewezen diersoort. Je huurt een speciale educator en kiest een maand waarop hij/zij komt vertellen. Als je de paal goed neer zet kan er zelfs voer gegooid worden! Ik vind het wel een hele leuke aanvulling, al had ik het wel leuk gevonden als er vaker een show gepland kan worden per diersoort. Of bijvoorbeeld een Animal Talks waarbij verteld kan worden over alle dieren in het verblijf. Ook is er een nieuw scenario toegevoegd voor iedereen, Cophaga Park. Hier moet je je zoo gaan bouwen op de rijstvelden van de Filipijnen. Een behoorlijke uitdaging met alle hoogteverschillen en golvende lijnen.

Alena’s oordeel

Ja ik ben wel weer blij met dit pakket en de bijbehorende update. De toegevoegde dieren zijn leuk en origineel en vooral de waggelende pinguïns geven mij een grijns van oor tot oor. De decoratie is niet allemaal echt mijn stijl, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Stukje bij beetje worden alle dierenparken steeds mooier en voller. Er zijn inmiddels heel veel gebieden om in te spelen in allerlei verschillende klimaten. Het team van Frontier luistert goed naar de spelers en komt regelmatig met verbeteringen die door ze worden aangedragen en ze zijn goed op weg met het vergroten van het speelplezier met de DLC’s en gratis updates. Ik zou deze DLC zeker aanraden en dan vooral vanwege de nieuwe diersoorten. Zelf zou ik echt nog wel wat mooie aquaria willen zien voor een volgende update. Who knows! Misschien in 2021.

+ Originele en leuke nieuwe diersoorten
+ Veel bijpassende flora
+ Bewegingen van dieren zijn goed uitgewerkt

– Weinig nieuw speelgoed voor de dieren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.