Nadat de productie van het tweede seizoen van The Witcher een tijd stil heeft gelegen door de coronacrisis, is deze in augustus weer opgepakt en zijn de camera’s weer gaan rollen. Beetje bij beetje komen we steeds meer te weten over seizoen twee en het ziet er naar uit dat onze favoriete gemuteerde monsterjager Geralt van Rivia voorzien is van een nieuw pantser. De twee nieuwe afbeeldingen zijn bekendgemaakt door middel van een Tweet.

Wat opvalt is dat Geralt voorzien is van een zwaarder pantser dan wat hij in het eerste seizoen draagt. Echt een Witcher-gevoel heeft het nog niet, aangezien Witchers vaak liever gaan voor een wat praktischer pantser, dat veel bewegingsvrijheid heeft, maar we zullen het gaan zien in de serie.

Daarnaast zien we ook Ciri trainen met een houten zwaard. Het lijkt erop dat zij zich in Kaer Morhen bevindt, wat een oude burcht is waar witchers van de school van de wolf getraind werden. Hieruit kunnen we opmaken dat het tweede seizoen van The Witcher de grote verhaallijn volgt uit het boek Blood of Elves. Uiteraard zullen er ook nog korte verhalen gebruikt worden om de episodes aan te vullen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat seizoen twee van The Witcher maar één tijdlijn zal bevatten, in tegenstelling tot het eerste seizoen. Daarnaast zal in seizoen twee onder andere het verleden van de witharige monsterjager Geralt centraal staan en wordt hier dieper op ingegaan. “Geralt zal teruggaan naar zijn oorsprong en de kijker zal ontdekken hoe hij geworden is zoals hij nu is,” aldus showrunner Lauren Schmidt Hissrich. Om de relatie tussen Geralt, Ciri en Yennefer echt te kunnen begrijpen, moeten we eerst de witchers leren kennen en de familie waarin Geralt is opgegroeid. We zullen in het tweede seizoen dus ook kennis gaan maken met andere witchers, zoals Geralts mentor Vesemir, en Eskel, Coen en Lambert.

Wanneer het tweede seizoen van The Witcher naar Netflix komt, is nog niet bekend. De release staat vooralsnog gepland voor 2021. In de tussentijd zal er eerst nog de animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf uitkomen en wordt er gewerkt aan de spin-off prequel The Witcher: Blood Origin. Het verhaal van deze spin-off zal zich afspelen nog voor het eerste seizoen van The Witcher en zal bestaan uit zes afleveringen. De serie wordt gemaakt door Declan de Barra en Witcher-showrunner Lauren Schmidt Hissrich. Auteur van de The Witcherboeken, Andrzej Sapkowski, zal ook betrokken zijn bij de serie, als creative consultant.

Meer lezen over de achtergrond van The Witcher, de boeken en de games? Lees dan ons artikel The Witcher: een introductie voor nieuwe fans.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.