Eerder al werd er bekendgemaakt dat de productie van de Netflixserie The Witcher, in augustus weer verder zou gaan. Daarnaast zou er ook nog een animatieserie komen, omtrent de gemuteerde monsterjager. Nu heeft Netflix bekendgemaakt dat er nóg een The Witcherserie naar de streamingsdienst zal komen, namelijk The Witcher: Blood Origin. Het verhaal van deze live action spin-off zal zich afspelen nog voor het eerste seizoen van The Witcher.

In een Tweet maakt de streamingsdienst dit bekend. De serie zal zich 1200 jaar voor de verhalen van de The Witcher afspelen en zal de nadruk leggen op de Conjunction of Spheres.

Door deze gebeurtenis kwamen allerlei monsterlijke wezens van verschillende groottes, en vormen, zoals ghouls, vampieren en graveirs, vast te zitten in deze dimensie. Door de botsing van de verschillende werelden, ontstonden er rifts waardoor verschillende rassen bij elkaar kwamen; denk aan dwergen, elven, halflingen en uiteindelijk ook mensen. Er is daarnaast ook een kracht genaamd chaos, ofwel magie, de wereld in geslingerd.

Dit was een gevaarlijke periode voor de mensen, elven en dwergen. Ze hadden namelijk geen idee hoe om te gaan met deze magie en er was niet genoeg tijd om voor te bereiden voor de aanvallen van de monsters die zich nu in deze dimensie bevonden. Uiteindelijk wist de mensheid de magie te gebruiken, waardoor de eerste magiërs ontstonden. Om zich te beschermen tegen de monsterlijke wezens, werden er Witchers gecreëerd; gemuteerde monsterjagers, die gebruik kunnen maken van simpele magie en intensieve training hebben ondergaan.

The Witcher: Blood Origin zal dus gaan over het ontstaan van de eerste Witcher en zal bestaan uit zes afleveringen. De serie wordt gemaakt door Declan de Barra en Witcher-showrunner Lauren Schmidt Hissrich. Auteur van de The Witcherboeken, Andrzej Sapkowski, zal ook betrokken zijn bij de serie, als creative consultant.

Voor nu is nog niet bekend wanneer de serie uit moet gaan komen.

Meer lezen over de achtergrond van The Witcher, de boeken en de games? Lees dan ons artikel The Witcher: een introductie voor nieuwe fans.

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.