Een Point-and-Click game, maar dan anders. Sure, dat zeggen ze allemaal. Maar als een game tegen je begint te praten om te vertellen dat het helemaal geen game is, dan krab ik toch wel even achter mijn oren.

There Is No Game: Wrong Dimension is een game van de Franse gamestudio Draw Me A Pixel. Deze gamestudio uit Lyon is nog vrij nieuw, maar bestaat uit een team met meer dan vijftien jaar ervaring in de game industrie. Ze willen games maken die net even anders zijn en daarom de speler moeten aanspreken. Behalve dat ze zelf aan hun games werken, werken ze ook graag samen met freelancers om samen op zoek te gaan naar een manier om creatieve ideeën tot leven te brengen.  Kom maar op met die creatieve ideeën!

Zelf beschrijven ze de game als een game die geen game is. In ieder geval zegt de game geen game te zijn, of te willen zijn. Ja, de game zegt het zelf, want de game praat tegen de speler. De game en de speler zijn het niet met elkaar eens en nogal koppig en dus wordt je samen in allerlei maffe dimensies en werelden gezogen. 

De beschrijving tot nu toe zegt nog vrij weinig over wat we kunnen verwachten, dus hieronder even alles van de ontwikkelaar op een rijtje:

  • Een grappige Point-and-Click waarvoor je geen controller nodig hebt, gewoon lekker met je muis
  • 3D, platte pixel stijl
  • Bijna volledig ingesproken (dat zal ook wel als die game tegen je praat) en schijnbaar kunnen we hier en daar wat buitenlandse accentjes horen
  • Puzzels oplossen waarvoor je out of the box moet denken
  • Mocht je niet out of the box kunnen denken is er een handig hintsysteem
  • Zoals ze zelf heel mooi zeggen: korter dan een MMORPG, zodat je veel tijd over hebt om ECHT goede games uit te spelen
  • Ontdek de Top 10 beste walls. De vierde zal je verrassen! (Geen idee wat ik daarvan moet denken)
  • Heeft super veel bugs, maar dat hoort zo
  • En nog heel veel meer!

Oke, ik weet nu iets meer over de game, maar ik heb eigenlijk nog geen idee wat ik ervan moet verwachten, behalve dat het een lekkere puzzelgame is, maar dan anders. De game is gebaseerd op het concept wat ze tijdens een Gamejam in 2015 hebben gemaakt. Deze is free-to-play op Steam. Deze game is door vele ontwikkelaars gespeeld en aangeprezen, dus een vervolg lijkt me dan een top idee! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden moet ik zeggen, dus laat 6 augustus maar komen. Dan is de game verkrijgbaar op Steam. Ik denk dat ik ondertussen de free-to-play maar even ga installeren, al staat er dat ik dat niet moet doen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.