Wederom ziet het er niet rooskleurig uit voor Cyberpunk 2077. Na de releasedatum inmiddels al een aantal keer te hebben verzet, van april naar september en uiteindelijk naar november, geeft ontwikkelaar CD Projekt RED aan dat het team nog meer tijd nodig heeft om de game te voltooien. En dat terwijl de ontwikkelaar, tegen alle beloftes in, het team opgeroepen had tot een verplichte crunch om zo de november releasedatum te kunnen halen. De ontwikkelaar geeft aan dat de releasedatum nu gepland staat op 10 december. Nog even volhouden dus.

In het bericht geven Adam Badowski (Head of Studio) en Marcin Iwiński (co-founder) aan dat het een grote uitdaging is voor het team om de game tegelijkertijd op zowel de huidige, als nieuwe generatie consoles uit te brengen en alsook voor PC. Dat betekent dat het team wel 9 verschillende versies van de game moet testen en daar is simpelweg meer tijd voor nodig. Helemaal gezien de huidige situatie, nu iedereen vanuit thuis werkt. Badowski en Iwiński geven ook aan dat deze 21 dagen wel degelijk van belang zijn en het verschil gaan maken, ondanks dat het misschien wat onrealistisch klinkt.

De mannen van CD Projekt RED lichten in hun bericht ook toe dat het behalen van een gouden status niet betekende dat ze zouden stoppen met het werken aan de game. De status zou enkel aangegeven hebben dat de game klaar was om afgerond te worden en dat het alle content zou bevatten. De lat ligt erg hoog en het team wil een hoogstaande game afleveren, die zij voor ogen hadden.

Cyberpunk 2077 is een open-wereld-game, dat actie en avontuur combineert. De game speelt zich af in het futuristische Night City, een megalopolis dat geobsedeerd is door macht, glamour en lichaamsmodificatie. Jij speelt V, een huurling die uit is op een unieke implantaat dat de sleutel tot onsterfelijkheid zou zijn. Je krijgt de mogelijkheid de cyberware, vaardigheden en speelstijl van jouw personage aan te passen en de grote stad te verkennen, waarin jouw keuzes het verloop van het verhaal beïnvloeden, alsook de wereld om je heen.

De game zal worden uitgebracht op 10 december, op PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One en Google Stadia.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.