Begin dit jaar kondigde ontwikkelaar CD Projekt RED aan dat zij extra tijd nodig zouden hebben om hun nieuwe game Cyberpunk 2077. De originele releasedatum stond gepland voor april, maar werd toen verschoven naar 17 september. Het ziet er naar uit dat de ontwikkelaar ook deze nieuwe datum niet gaat halen en heeft besloten de release uit te stellen naar november. Dit maakte de ontwikkelaar bekend via sociale media.

Marcin Iwiński (co-founder) en Adam Badowski (Head of Studio), geven aan dat zij besloten hebben om de release van Cyberpunk 2077 te verzetten naar 19 november. De reden hiervoor is dat de game in de huidige staat nog niet naar wens is. Degenen die bekend zijn met CD Projekt RED, weten dat zij nooit iets uit zullen geven waar zij zelf niet achter staan. Voor hen is een game pas klaar voor release, als het ook daadwerkelijk af is.

Tegelijkertijd is de ontwikkelaar ervan bewust dat een dergelijke beslissing mogelijk het vertrouwen schaad van fans. Het inruilen van vertrouwen voor extra tijd is één van de moeilijkste beslissingen die je als game-ontwikkelaar kan maken, aldus Iwiński en Badowski. Ondanks dat ze denken dat het de juiste beslissing is voor de game, willen ze alsnog hun excuses aanbieden voor het feit dat spelers nu nog langer moeten wachten. Het is hun intentie om van Cyberpunk 2077 iets speciaals te maken dat jaren stand zal houden en ze hopen dat spelers dit begrijpen.

Cyberpunk 2077 is momenteel zo goed als klaar, wat content en gameplay betreft. De quests, de cutscenes, de vaardigheden en items, alsook alle avonturen die Night City te bieden heeft, het is allemaal aanwezig in de huidige staat waarin de game zich verkeert. Echter, de complexiteit van het verbinden van al die content is iets waar de ontwikkelaar meer tijd voor nodig heeft. Er zijn daarnaast ook nog een hoop bugs die opgelost moeten worden en bepaalde gamemechanieken zullen nog uitgebalanceerd moeten worden.

Kortom, er moet nog aardig wat aan gesleuteld worden, voordat CD Projekt RED met trots Cyberpunk 2077 los kan laten in de wereld.

In de tussentijd staat het digitale evenement Night City Wire gepland voor 25 juni, waarin onder andere nieuwe beelden van de game zullen worden vertoond.

Cyberpunk 2077 is een open-wereld-game, dat actie en avontuur combineert. De game speelt zich af in het futuristische Night City, een megalopolis dat geobsedeerd is door macht, glamour en lichaamsmodificatie. Jij speelt V, een huurling die uit is op een unieke implantaat dat de sleutel tot onsterfelijkheid zou zijn. Je krijgt de mogelijkheid de cyberware, vaardigheden en speelstijl van jouw personage aan te passen en de grote stad te verkennen, waarin jouw keuzes het verloop van het verhaal beïnvloeden, alsook de wereld om je heen.

De game zal worden uitgebracht op 19 november, op PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.