Er komt een nieuwe Kingdom Hearts komt naar de consoles! Denk je nu dat deel 3 op de Nintendo Switch verschijnt of een van de eerdere delen, dan moeten we je helaas teleurstellen. We gaan een gloednieuw avontuur tegemoet en dit keer een zeer muzikale. We vertellen je in dit artikel alles over Kingdom Hearts: Melody of Memory!

Het moge wel bekend zijn dat ik een zwak voor muziek in games heb. Mocht je nu nog niet bekend zijn met Kingdom Hearts-muziek raad ik je aan om nu meteen je Spotify-app te openen (of gewoon YouTube) en een willekeurige soundtrack op te zetten.

Wat te denken van deze beauty van Hikaru Utada & Skrillex: https://www.youtube.com/watch?v=Kvnwnf9UftA

Nu krijgen we dus een heuse muzikale game van Kingdom Hearts! Deze hadden we absoluut niet aan zien komen. Wat we daar nu van moeten denken? Is het een goedmakertje voor het lange wachten op Kingdom Hearts 3 of wellicht alvast een tussendoortje voor deel 4. De kans op meer nieuws over dat laatste is natuurlijk wel uitermate klein.

Square Enix heeft een Japanse trailer over de rhythm action- game naar buiten gebracht: https://www.youtube.com/watch?v=L6_PF9DUP6E&feature=emb_logo

Roept dat niet een enorme hoeveelheid nostalgie op aan onder andere Kingdom Hearts 2? In de trailer zijn veel van onze geliefde karakters te zien, waaronder natuurlijk Sora die hulp krijgt van Mickey, Donald en Goofy. Echter zijn de Disney-karakters wel gasten en lenen zij hun krachten aan jou. Maar liefst 140 nummers zijn opgenomen in de game, waaronder natuurlijk uit Kingdom Hearts zelf, maar ook van Disney zelf (klinkt enorm veelbelovend). Een actie-spel met een ritmische twist op onvergetelijke muziek. In totaal zijn er vier modi waarin je kunt spelen, waaronder online battles.

Zijn ritme-games nieuw? Nee, totaal niet. Is dit vernieuwend? Op zich ook niet, want je loopt langs een pad en dient op tijd je vijanden te verslaan om het ritme van de muziek vast te kunnen houden. Zodoende kun je rennen, springen en vijanden aanvallen op de maat van de muziek. Meer is er nog niet bekend, maar eerlijk gezegd gok ik dat we gewoon naar een hoop herkenbare gebieden uit eerdere Kingdom Hearts-delen gaan en een muzikaal genot ondergaan met een beetje rammen op knoppen.

Kingdom Hearts: Melody of Memory verschijnt later in 2020 voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Weer een must-play erbij voor in het najaar!

© Square Enix
© Disney

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.