Pokémon kondigt nieuwe spellen aan voor de Nintendo Switch en mobiele apparaten. Naast dit kondigt het bedrijf ook de lancering van de eerste DLC The Isle of Armor aan voor Pokémon Sword en Pokémon Shield en interessant nieuws waarvan menig Pokémon-fan stijl achterover valt. Lees hier de highlights van de Pokémon Presents-presentie.

The Pokémon Company heeft in de speciale Pokémon Presents-presentatie verschillende nieuwe spellen, apps en nog veel meer aangekondigd. Daarnaast vond ook de lancering van de eerste DLC van Pokémon Sword en Pokémon Shield: The Isle of Armor plaats. Hieronder een korte samenvatting van de aankondigingen.

DLC: The Isle of Armor

Het eerste nieuwe avontuur voor Pokémon Sword en Pokémon Shield waarbij je toegang krijgt tot een nieuw eiland in de regio Galar. Vele Pokémon hebben zich hier gevestigd als nieuwe thuis. Tevens bevindt zich een dojo voor Pokémon-gevechten. Hier kunnen spelers en hun Pokémon onder begeleiding van meester Mustard keihard trainen om nog sterker te worden.
Ter gelegenheid van deze lancering komt er een speciale Max Raid Battle met de mythical Pokémon Zeraora beschikbaar in Pokémon Sword & Shield. Als één miljoen spelers over de hele wereld deze Max Raid Battle in de periode van 17 tot en met 28 juni winnen, dan kunnen Trainers een speciale shiny Zeraora krijgen.

New Pokémon Snap

Deze game is gebaseerd op het gelijknamige spel dat in 1999 uitgebracht werd op de Nintendo 64. In dit volledig nieuwe spel gaan Trainers op pad naar onbekende eilanden van verschillende natuurgebieden zoals jungles en stranden. Hier kan men onderzoek doen naar uiteenlopende Pokémon in hun leefomgeving. De Trainers nemen foto’s voor hun eigen Pokémon Photodex in het spel, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe en tot nu toe onbekend gedrag van Pokémon ontdekken.

Pokémon Café Mix

Pokémon Cafë Mix is een puzzelspel waarin spelers typische Pokémon-pictogrammen aan elkaar kunnen koppelen door ze rond te draaien. Om deze te kunnen koppelen, moeten spelers een pictogram grijpen en dit naast dezelfde soort slepen. De pictogrammen verdwijnen nadat ze aan elkaar gekoppeld zijn.
Spelers worden de eigenaar van een café waar Pokémon graag komen. Hier bereiden ze samen drankjes en gerechten voor Pokémon-klanten door puzzels op te lossen. Pokémon-medewerkers van het café hebben speciale vaardigheden die kunnen helpen bij het oplossen van een puzzel. Door dit te voltooien kan de speler een bestelling aan de klant serveren. Als het aantal opgeloste puzzels toeneemt, kan het café uitgebreid worden met nieuwe tools en nieuwe ruimten. Door deze nieuwe uitbreidingen trek je nieuwe Pokémon aan.

Pokémon Cafë Mix is gratis te downloaden game voor Nintendo Switch en mobiele apparaten. Spelers kunnen alvast de game preloaden in de Nintendo eShop of de app vooruitbestellen in App Store of Google Play.

Pokémon GO

De populaire Pokémon-app krijgt een nieuwe update waarin mega-geëvolueerde Pokémon hun opwachting maken. Een nieuwe versie van evolutie.

Pokémon Smile

Pokémon Smile is een nieuwe app geschikt voor jonge kinderen. In deze app wordt de wereld van Pokémon ingezet voor het dagelijkse tandenpoetsen. Door de unieke speelbeleving maakt het tandenpoetsen een leuke bezigheid voor kinderen en het stimuleert om goede poetsgewoonten te ontwikkelen. De app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.