Je zou het je bijna niet voor kunnen stellen, maar blijkbaar gaat het mogelijk zijn om Cyberpunk 2077 uit te spelen zonder het hoofdverhaal volledig te voltooien. Dit maakte Pawel Sasko, lead quest designer bij CD Projekt RED, bekend in een interview met de Poolse website Spider’s Web.

In het interview geeft Sasko aan dat de structuur van Cyberpunk 2077 gebaseerd is op de conclusies die ontwikkelaar getrokken heeft van The Witcher 3. Hierbij draaide het om het hoofdverhaal en werd dit aangevuld met belangrijke zijstromen, in de vorm van side quests, die van invloed waren op het verhaal en de wereld van de game. In Cyberpunk 2077 gaat dit net wat anders zijn. Daar zal het hoofdverhaal verschillende subplots bevatten, die geactiveerd kunnen worden op verschillende manieren.

Deze subplots zorgen ervoor dat het team iets unieks kan doen, namelijk het hoofdverhaal op zo’n manier veranderen dat je deze niet hoeft uit te spelen, maar alsnog de mogelijkheid hebt om de game zelf wel uit te spelen, aldus Sasko. Hierdoor zullen playthroughs van verschillende spelers van elkaar afwijken en krijgt de ene speler een ander epiloog te zien, dan een andere speler die voor een ander levenspad gegaan is en andere keuzes gemaakt heeft.

Daarnaast geeft Sasko in het interview ook aan dat het verhaal voor een groot deel gevormd zal worden, door een bepaalde keuze die je aan het begin van de game maakt. Je moet namelijk in het begin van de game al snel een levenspad kiezen, waarmee je bepaalt welke achtergrond jouw personage heeft. Dit heeft onder andere invloed op de manier waarop je andere personages ontmoet in de game.

You may have noticed that depending on which history of origin you chose, Jackie’s story changed. This is one example of the fact that depending on the chosen path of origin – as a character you were born in a different place, you have a different story, and therefore both Jackie’s story and your relationship with him was different.

Cyberpunk 2077 zal op 19 november worden uitgebracht voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Later zal de game ook naar de nieuwe generatie consoles komen.
Verder is er ook de Netflixserie Cyberpunk: Edgerunners op komst en zal er een comic worden uitgebracht.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.