De populaire asymmetrische survival horrorgame Dead By Daylight wordt binnenkort voorzien van een aantal grote updates. Dit maakte ontwikkelaar Behaviour bekend in een blogpost op hun website. De mogelijkheid tot Cross-Play zal worden geïntroduceerd, waardoor spelers op verschillende platformen bij elkaar in een match terecht kunnen komen. Daarnaast zal de game ook binnenkort te spelen zijn op meerdere platformen, waarbij je de door jou gemaakte voortgang kan meenemen. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan deze functie.

Om gebruik te maken van deze zogenaamde Cross-Progression-functie, moet je uiteraard de game op de desbetreffende platformen bezitten. Je zult ook een Behaviour-account moeten aanmaken, wat tot op heden nog niet mogelijk is, en daar de platforms aan linken. Hierna is het een makkie, aangezien je dan kunt inloggen op de specifieke versie van de game die je op dat moment wilt spelen.

Echter, Cross-Progression zal niet op elk platform worden uitgebracht. Op dit moment zal de functie alleen beschikbaar zijn voor PC, Nintendo Switch en Google Stadia. Wil je af en toe heen en weer schakelen tussen PlayStation 4 en PC? Dan is dit helaas niet mogelijk. De Xbox One, PlayStation 4 en mobiele versies zullen geen toegang krijgen tot Cross-Progression. De ontwikkelaar geeft verder ook geen garantie dat deze functie ooit naar deze consoles zal gaan komen.

Een mock-up van Cross-Friends

Verder zal het mogelijk gaan zijn in een match terecht te komen met spelers die de game op een ander platform spelen dan jij. Deze cross-play-functie zal wél naar alle platformen komen. Spelers krijgen hierbij ook de mogelijkheid om vrienden in de game toe te voegen, die op een ander platform spelen. Behaviour noemt deze mogelijkheid heel toepasselijk “Cross-Friends”.

Eerder was er al een Cross-Play-functie uitgebracht voor PC. Hierbij konden spelers op Steam gematcht worden met Windows Store-spelers. Deze functie wordt nu uitgebreid en zal ook beschikbaar worden voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Behaviour geeft aan dat Cross-Progression gepland staat voor september. Wanneer de volledige Cross-Play-functie naar Dead By Daylight zal komen, is nog onbekend.

In Dead By Daylight spelen vier Survivors tegen één Killer. Door middel van het repareren van generatoren kunnen de uitgangen van stroom worden voorzien en is het aan de Survivors om te ontsnappen. Uiteraard zal de Killer hen tegen proberen te houden en zal hij de Entity moeten behagen door elke Survivor te offeren en aan de haak te hangen. Elke Survivor en Killer is voorzien van zowel unieke als universele perks, waarmee je je eigen perfecte Survivor of Killer kunt bouwen, geheel aan de hand van jouw speelstijl. Naast een aantal originele personages, bevat Dead By Daylight ook gelicentieerde personages, waaronder The Pig en Detective Tapp (SAW), Michael Myers en Laurie Strode (Halloween), en Nancy Wheeler, Steve Harrington en de Demogorgon (Stranger Things). De game is eerder dit jaar nog voorzien van een nieuwe uitbreiding, The Silent Hill Chapter.

© BEHAVIOUR

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.