Door middel van een livestream heeft ontwikkelaar Behaviour Interactive een nieuw hoofdstuk bekendgemaakt voor hun asymmetrische horrorgame Dead By Daylight. In dit nieuwe hoofdstuk staat Silent Hill geheel in de spotlight, met de iconische Pyramid Head als nieuwe Killer en Cheryl Mason als nieuwe Survivor. Daarnaast zal dit nieuwe hoofdstuk ook een nieuwe map toevoegen aan de game, die zich afspeelt in de Midwich Elementary School.

Eerder gingen er op Reddit al geruchten over een nieuwe Killer en werd er gedacht dat iconische horrorpersonages als Candyman of de Xenomorph uit de Alien-franchise werden geïntroduceerd in de asymmetrische horrorgame. Dat is dus uiteindelijk Pyramid Head geworden, uit de Silent Hill-games. Uiteraard draagt hij zijn enorme mes (The Great Knife) bij zich en kan hij gebruik maken van de krachten van Silent Hill. Daarnaast zal hij ook gebruik kunnen maken van aanvallen op afstand, waarmee hij door objecten kan slaan. Geen enkele Survivor zal nog veilig zijn achter houten pallets.

Wat unieke personage gebonden perks betreft, zal Pyramid Head Forced Penance, Trail of Torment en Deathbound tot zijn beschikking hebben. Hij heeft daarnaast ook mogelijkheid Rites of Judgement te gebruiken, wat vergelijkbaar is met een Memento Mori offering. Hiermee kunnen Killers hun slachtoffers direct vermoorden, in plaats van ze aan de haak te hangen. Cheryl Mason zal de perks Soul Guard, Blood Pact en Repressed Alliance met zich meebrengen.

In Dead By Daylight spelen vier Survivors tegen één Killer. Door middel van het repareren van generatoren kunnen de uitgangen van stroom worden voorzien en is het aan de Survivors om te ontsnappen. Uiteraard zal de Killer hen tegen proberen te houden en zal hij de Entity moeten behagen door elke Survivor te offeren en aan de haak te hangen. Elke Survivor en Killer is voorzien van zowel unieke als universele perks, waarmee je je eigen perfecte Survivor of Killer kunt bouwen, geheel aan de hand van jouw speelstijl. Naast een aantal originele personages, bevat Dead By Daylight ook gelicentieerde personages, waaronder The Pig en Detective Tapp (SAW), Michael Myers en Laurie Strode (Halloween), en Nancy Wheeler, Steve Harrington en de Demogorgon (Stranger Things). Deze rits aan iconische personages is dus nu uitgebreid met de gruwelijke Pyramid Head en Cheryl Mason.

Dead By Daylight – Silent Hill zal op 16 juni verschijnen voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Bekijk hier de trailer van Dead By Daylight – Silent Hill:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.