Waarschuwing vooraf: dit artikel kan leiden tot de nodige hebberigheid met als gevolg een lege portemonnee. Heb je hier geen behoefte aan? Lees dan vooral niet verder! In alle andere gevallen nemen we je mee in de nóg toffere LEGO-wereld en dit maal duiken we in de Nintendo spelcomputers.

Waren we al helemaal verlekkerd aan de Mario-sets die zeer binnenkort op de markt gebracht worden (geheugen opfrissen is hier en hier mogelijk). Nu gooit de bouwsteentjes-gigant er nog eens even een schepje bovenop door met een heuse bouwset van het Nintendo Entertainment System™ op de proppen te komen. Dit roept alom nostalgie op en daarom wordt er waarschijnlijk ook expliciet in het persbericht verteld dat dit een bouwset voor volwassenen is.

The LEGO Group en Nintendo hebben wederom de handen ineen geslagen (gouden deal, dat is zo klaar als een klontje), maar nu dus voor een NES-Console die op te bouwen is uit LEGO- stenen. Dat is nog niet alles, want je kan er ook nog eens een kicke retro jaren 80 televisie bijbouwen. De details zijn zo realistisch als maar zijn kan, waardoor nostalgische gamers hun favoriete Super Mario Bros-herinneringen kunnen ophalen.

De NES-bouwset bevat tevens een controller met aansluitkabel en zelfs een sleuf voor het Game Pak met een vergrendelfunctie bevatten. Dankzij de retro-tv, met een 8-bits Mario-figuur op het scherm, kun je een artiesten uit de LEGO Super Mario startset scannen waar het LCD-scherm vervolgens op reageert. Wat wil een mens nog meer??

De aankondigingstrailer van deze toffe set kun je hier bekijken: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=CjWdJBG_jIE

Duik maar even diep in de buidel, want de set kost je zo’n €230 euro. Voorlopig zal ik het persoonlijk even moeten doen met de échte versie die op zolder ligt te verstoffen, maar we zeggen maar zo: ‘er gaat niets boven het echte werk’. Voor de rest een tip: Dit WIL de Female-Gamer-Mama onder de boom of voor haar verjaardag of zomaar! Vanaf 1 augustus is de LEGO NES exclusief verkrijgbaar bij officiële LEGO Retail Stores en via LEGO.com. Vanaf 2021 (pas) kun je bij andere retailers terecht.

© LEGO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.