De zomer gaat niet alleen over zonnen op het strand of genieten van een picknick in het park; het gaat ook om het aangaan van epische game-speurtochten, het afweren van buitenaardse invasies of het oplossen van de mysteries van een complexe RPG-verhaallijn. Het gaat over het vieren van onze liefde voor het unieke, het fantastische en het heerlijk geeky. Het gaat erom je innerlijke gamer in het zonlicht te laten stappen (figuurlijk gezien willen we natuurlijk geen door de zon veroorzaakte schade toebrengen aan die kostbare stripcollecties of vinylplaten). Met de vreugdevolle vrijheid van de zomer komt het verlangen om verbinding te maken, om onze ervaringen en passie te delen met anderen die het snappen. Want laten we eerlijk zijn, wie kan er beter discussiëren over de verdiensten van Magic the Gathering dan over Flesh &
Blood, of om met jou mee te gaan in een spannende ontsnapping uit een gesimuleerde gevangenis in Breda, dan onze mede-geeks en gamers?

Eppo Stripspeciaalzaak, Eindhoven:
Betreed de wereld van de stripwonder bij Eppo Stripspeciaalzaak! Een van de oudste stripboekwinkels in Eindhoven, het is een paradijs voor stripliefhebbers, waar ze terecht kunnen met een scala aan Nederlandse en Engelse stripboeken, manga, graphic novels en nog veel meer. Van jeugdfavorieten als Kuifje en Asterix tot moderne hits als Saga en Batman, er is iets voor elke stripliefhebber. Bovendien staat het vriendelijke personeel altijd klaar om je te helpen bij het vinden van je volgende favoriete boek! Dus, waarom wachten? Plan snel uw bezoek en laat uw fantasie de vrije loop!

Neat Stuff, Den Bosch:
Heb je ooit een plek willen vinden waar je die coole, geeky dingen kunt kopen die je in films of op tv ziet? Dan is Neat Stuff in Den Bosch jouw thuishaven! Het is een one-stop-shop voor alles wat met nerds en popcultuur te maken heeft. Ze hebben een enorme collectie Funko Pop! figuren, stripboeken, actiefiguren, videogames, T-shirts en allerlei andere goodies. Het personeel staat altijd te popelen om te praten over de nieuwste Marvel-film of die obscure indie-strip waar je van houdt. Dus trek je favoriete fandom T-shirt aan en stap in Neat Stuff voor een echt geeky avontuur!

Dé Spellenwinkel, Breda:
Dé Spellenwinkel is niet zomaar een spellenwinkel; het is een schatkist gevuld met een wereld van fantasie, strategie en plezier! Als Breda’s ultieme bestemming voor bordspellen, kaartspellen, rollenspellen en miniatuurspellen is het een droom die uitkomt voor gameliefhebbers. Met planken vol klassiekers als Kolonisten van Catan, Ticket to Ride en Carcassonne tot de nieuwste indie-releases, is het een plek waar zowel doorgewinterde gamers als beginners hun perfecte game kunnen vinden. De medewerkers van Dé Spellenwinkel zijn zelf deskundige en gepassioneerde gamers die graag hun expertise delen en je begeleiden bij het kiezen van je nieuwe favoriete game. Bovendien organiseren ze
regelmatig game-avonden waar je nieuwe games kunt uitproberen, mede-gamers kunt ontmoeten en kunt genieten van een leuke avond. Trommel dus je vrienden en familie op en duik in de boeiende wereld van games bij Dé Spellenwinkel!

Maak je klaar voor een werkelijk spannende ervaring bij Prison Escape Breda! Op het moment dat je de imposante koepelgevangenis binnenstapt, ben je geen toerist meer – je bent een bonafide gevangene, ontdaan van je echte leven en in een nieuwe realiteit geworpen. Over meeslepend gesproken! Dit is niet je normale tour; dit is een 3 uur durende, hartverscheurende, adrenaline-aangedreven interactieve theaterproductie boordevol game-elementen. Stel je voor: een uitstekende cast van 80 toegewijde acteurs die het griezelige vermogen hebben om je mee te nemen naar een wereld van gevangenisleven met hoge inzetten. Het komt natuurlijk zo dicht mogelijk bij een echte gevangeniservaring zonder het strafblad! Jouw taak? Ontsnappen! Maar het zal niet gemakkelijk zijn. De bewakers hebben scherpe
ogen en zijn altijd waakzaam, de gevangenishonden staan klaar om elk spoor van rebellie op te sporen, en het gevangeniscomplex zelf – een authentieke voormalige gevangenis – is ontworpen om te beperken en in te dammen. Maar onthoud: waar een wil is, is een weg! Dus waaghalzen, maak je klaar om je ontsnapping uit de gevangenis te beramen. Stel je team samen, bedenk een strategie voor je ontsnapping en dompel jezelf onder in de aangrijpende wereld van Prison Escape Breda. Laten we eens kijken of je de kansen kunt
verslaan en los kunt breken. Je bent in voor een wilde rit, mensen! Onthoud gewoon dat je in dit spel niemand anders vertrouwt dan je instinct!

Hé, alle liefhebbers van retrogames en nostalgie, luister goed! Erix Collectables in Eindhoven is jouw walhalla. Een snoepwinkel voor de nerd in hart en nieren, het is een absolute schatkamer van retro videogames, muziek op vinylplaten en cd’s, vintage speelgoed en tech. Oh, en heb ik de klassieke memorabilia uit de jaren 70, 80 en 90 al genoemd? Het is een wandeling langs de geheugenstrook die je alle nostalgie zal laten voelen. Of je nu een Star Wars-junkie, een Batman-liefhebber of een Teenage Mutant Ninja Turtles-fan bent, je zult het geweldig vinden. De selectie speelgoed is verbijsterend en de vinylplaten en cd’s nemen je als geen ander mee op een nostalgische reis. Duik ook in de retro-videogames en vintage-technologie – denk aan homecomputers, persoonlijke audio en zelfs polaroidcamera’s. Het is een knaller uit het verleden die je niet wilt missen! Dus waar wacht je op? Grijp je geeky vrienden en ga naar Erix Collectables. Je vindt ze open van 15u tot 23u op woensdag en vrijdag, en van 12u tot 17u op zaterdag. Wees bereid om te verdwalen in de wereld van gisteren!

Doe je gordel om voor gamers en nerds, er is een nieuwe speeltuin in de stad! Welkom bij
GameForce, de ultieme Geek store in Eindhoven. Deze plek, een geesteskind van GameForce en Erix Collectable, is een toevluchtsoord voor nerds, een sociale hotspot en een gamingarena in één. Of je nu houdt van Magic the Gathering, Flesh & Blood, Pokémon, Yu-Gi-Oh, Digimon of Warhammer, GameForce heeft het voor je. Hadden we al gezegd dat het de grootste winkel voor Bandai Gundam in de omgeving is? Als dat je niet aan het denken zet, weten we het ook niet meer. Maar er is meer! Ze verkopen ook tweedehands verzamelobjecten zoals vinylplaten en cd’s, retro videogames, vintage speelgoed (ja, inclusief Lego en film-/tv-memorabilia, variërend van Star Wars tot Power Rangers) en vintage technologie zoals homecomputers. En alsof dat nog niet genoeg is om je geeksappen te laten stromen, wat dacht je van hun gigantische speelgebied waar ze wekelijkse speelevenementen en toernooien organiseren? Wil je je batterijen opladen na een gamemarathon? Pak daar een frisdrank, koffie/thee en
snacks. Dus zet je gezicht op en maak een rechte lijn naar GameForce! Ze zijn open op woensdag
en vrijdag van 15u tot 23u en op zaterdag van 12u tot 17u. Geloof me, het is een plek waar
je echt je geek-vlag kunt laten wapperen!

June 2023 Events
We laten je niet hangen voor leuke geeky event aanbeveling in Nederland in de maand April.

EventDatum
Disney – Telling Timeless StoriesTot 10 Sept 2023
Kiki’s Delivery Service1 Jun – 1 juli 2023
AnimeCon 20239 – 11 Juni 2023
Poke con11 Juni 2023
Candlelight Rings & Dragons24 Juni 2023

Voor meer geek events klik hier. En check ook review event blog van de dames.

Geschreven door Joëlla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.